Ce să faci și ce să nu faci când este lună plină

25 October of 2020

Luna este partenera Pământului, practic din totdeauna. Viața nu era posibilă fără prezența Lunii, sau probabil că avea alte forme, iar efectele Lunii asupra noastră sunt dovedite de știință. Fazele lunii încep cu luna nouă și se termină cu luna plină – ceea ce înseamnă că luna plină este sfârșitul ciclului lunar. Acesta este un moment în care, poetic spus, ceea ce ai plantat (inconștient sau nu) începe să înflorească.

Perioada cu lună plină, în esență ziua de dinainte și de după momentul de maxim al Lunii, este unul de pauză, de analiză, pentru a afla mai multe despre calea pe care mergem și pentru a ne îndrepta greșelile, dacă este necesar.

Este foarte interesant de văzut, dacă vrei să observi, că efectele sunt reale. În perioada cu lună plină suntem tentați să evaluam, să facem curat, să ne asumăm greșeli și să le corectăm.

Lucruri de făcut în timpul lunii pline

Fă curat! – Din toate punctele de vedere. Este momentul optim pentru a curăța spațiul, corpul și mintea. Luna plină este o acumulare de energie. Acesta este motivul pentru care oamenii au reacții impusive. De asemenea, este momentul pentru o baie cu sare pentru a te libera energie negativă.

Învață să meditezi – Luna plină înseamnă energie, una care ne oferă acces la momente de mare inspirație și auto-reflecție. Ce modalitate mai bună de a-ți aduce pace în suflet, alta decât meditația. În astrologie, luna plină este calea spre părțile intuitive și inconștiente.

Dansează pentru a elibera energie – Dacă te simți agiată și tensionată, stresată sau încărcată de energie, dansează! Ideea este să eliberezi energie în mod fizic.

Citeste si: Inteligența emoțională. Ce beneficii îți aduce și de ce trebuie cultivată

Aruncă bagajul emoțional – Luna plină este momentul perfect pentru a renunța pur și simplu la orice lucru care nu este în acord cu sinele tău. Uneori nu ne dăm seama de ceea ce nu funcționează până când nu descoperim că acel ceva dispare. Dacă apare o problemă care nu este în acord cu sentimentele tale, este cel mai bun moment ca să o elimini!

Verifica lista de obligații – Este momentul perfect pentru a verifica lucrurile pe care le ai de făcut și a stabili exact care este ordinea ideală pentru a le face. Acum este momentul să verifici progresul. Te apropii de obiectivele tale? Ai finalizat sarcinile? E bună calea pe care mergi? Contextul îți oferă claritate, intuiție și te face proactiv.

Citeste si: 4 secrete pe care trebuie să le știi pentru a face casa lună în doar 10 minute

Relaxează-te! Energia intensă din perioada cu lună plină poate fi folosită și relaxându-te. Luna plină are ca scop observarea a ceea ce apare, a circumstanțelor pozitive, a situațiilor favorabile și a emoțiilor. Iar uneori, ca să vedem toate acestea este util să stăm pentru a putea vedea și înțelege cu adevărat ceea ce universul încearcă să ne spună.

3 lucruri care nu trebuie să le faci în timpul lunii pline

Cu atâta energie care pulsează sunt unele lucruri care nu trebuie făcute. Ceea ce nu este bine și nici util de făcut acum, vei putea face la luna nouă.

Nu face planuri, nu începe ceva nou – Ești la finalul unei etape, deci nu este momentul potrivit pentru a face ceva nou sau pentru a începe ceva. Poți continua, modifica, schimba, dar nu începe.

Nu reacționa excesiv la situații emoționale – Luna plină este momentul în care putem avea reacții exagerate, supradimensionate. Sentimentele sunt intense, la fel și reacțiile. Este util ca deciziile să nu fie luate în aceste momente.

Nu lua decizii – Luna plină nu este favorabilă deciziilor importante, pe termen lung sau cu efect de lungă durată. Deciziile majore pot fi cântărite, dar semnarea contractelor trebuie amânată.

Citeste si: Plantele de apartament ideale și cum le alegi în funcție de personalitatea ta

Text: Otilia Ignat, sursa foto: unsplash

Comments

comments

femeie blonda, femeie trista, fetita, femeie tanara, ganduri negre

Previous:

Gânduri negre. Cum scapi de ele și cum te reorientezi către laturile pozitive

Next:

A 11-a lună din an și ce trebuie să știi despre ea

You may also like

Post a new comment