3 moduri de a economisi mai mulți bani

04 November of 2020

Poate nu-ți vine să crezi, dar există numeroase metode de a economisi fără să simți că faci un efort, începând de la alegerea unui abonament mai convenabil la transport sau utilități.

Atât în afaceri, cât și în viața personală, important este să poți economisi. Reduci cheltuielile firmei prin promovare online, închirierea unui spațiu la periferie în locul unuia central, achiziția biletelor de avion early booking, căutarea unor furnizori cu prețuri mici. Aceleași principii se aplică și în finanțele personale: e vorba despre gestionarea resurselor, informare și opțiuni.

Regândește modul în care faci cumpărături

Gândește-te bine înainte de a face achiziții, nu te grăbi, nu lua ceva doar sub impulsul momentului și cu impresia că este un chilipir. Nu merge în magazine flămând și evită căruțul mare de cumpărături, pentru că oricum ai tendința să-l umpli. Alege un coș care trebuie purtat în mâini, greutatea lui te va convinge să ieși mai repede din magazin. Pentru electrocasnice așteaptă perioadele de reduceri din preajma sărbătorilor sau alte ocazii.

Compară prețurile și utilitatea produsului respectiv. Uneori reducerile sunt nesemnificative și găsești un produs similar ca performanțe cu preț mai mic sau chiar descoperi că ai unul la fel. Poți renunța la unele lucruri fără să le simți lipsa, cum ar fi conturile bancare sau telefoanele; nu ai nevoie de trei-patru, unul poate fi suficient. Evită să te împrumuți de la bănci pentru achiziții.

Atenție la utilități

Apariția mai multor furnizori de gaze naturale, de energie electrică, de servicii de telecomunicații a permis o concurență care produce efecte în favoarea consumatorului. Astfel poți alege firma care îți acordă un preț mai avantajos.

Totodată, încearcă să fii atent și să reduci consumul stingând lumina dintr-o cameră de unde ai ieșit, oprind apa în timp ce te speli pe dinți sau reducând încălzirea când pleci în vacanță. Plătește la timp facturile pentru a nu primi penalități. Achită și impozitul pe proprietate în primele luni pentru a beneficia de reducerea de până la 10%.

Reciclează

Poți scuti mulți bani reparând sau refolosind creativ anumite obiecte în loc să le arunci. De exemplu, din tocurile de lemn ale ferestrelor poți face o răsadniță, din paleți poți meșteri un pat. Din tricouri vechi ies covorașe pentru baie. Totul este să vrei, că proiecte se găsesc.

Citeste si: Lucruri vechi. Cum le poți “trezi” din nou la viață

Sursa foto: unsplash.com

Comments

comments

munca de acasa, noul standard munnca la birou, femeie cu bluza galbena care lucreaza la calculator, lucrul de acasa

Previous:

Munca de acasă, noul standard

Next:

Distanțarea fizică, un nou stil de viață

You may also like

Post a new comment