Zodia Scorpionului si tot ceea ce trebuie sa stii despre ea

06 November of 2015

Zodia Scorpionului este a 8-a zodie pe cercul zodiacal clasic european (care cuprinde 12 zodii) și începe pe 23 octombrie și se încheie pe 21 noiembrie.

Zodia Scorpionului este o zodie feminină de apă, predominant emoțională, guvernată de Marte (zeul războiului) și Pluto (zeul misterelor și al subteranelor).

Cei născuți în această zodie pot fascina datorită caracterului puternic, cu atât mai mult cu cât au și ceva misterios în ei. Sunt marcați de o voință și de dorință de a-și impune individualitatea, instinctul lor de conservare, tenacitatea și perseverența. Au un mod de a gândi și a acționa puternic marcat de sentimente, care de obicei sunt mult mai intense la cei născuți în această zodie. La toate acestea se adaugă o bună informare și conștientizare a obiectivelor, mândria și respectul față de sine.

Citeste si: Previziuni pentru perioada Scorpionului

Nativul Scorpion poate îmbrățișa cu succes cariera de cercetător sau de psiholog. Atitudinea lui față de ceilalți este marcată de neîncredere, fiind o persoană plină de susceptibilități și bănuieli. Dar este dotat din naștere cu o intuiție care-i permite să aleagă acele câteva persoane în care să aibă încredere. Poate fi viclean, răzbunător, agresiv, încăpățânat și exagerat de gelos. Este o fire profundă căreia nu-i place superficialitatea, mai ales când miza este legată de interesele sale.

Poate fi un bun organizator și un apreciat lider, are o viziune de perspectivă asupra planurilor de viitor și poate ajuta la orientarea tuturor spre atingerea scopurilor finale. Răbdarea, toleranța și înțelegerea sunt cheile ascensiunii lui, dacă este capabil să și le însușească.

Piatra mistică — topaz
Ziua norocoasă — marți
Numerele norocoase — 2,4
Culori norocoase — roșu, violet
Simțul cel mai dezvoltat — gustul

Alimentele benefice: ceapa, urzica, spanacul, leurda, salata, prazul și ardeii capia. Adoră peștele, fructele de mare și bucătăria complexă.

Bărbatul Scorpion este plin de contradicții: când protector, fermecător, onest, generos, înțelegător și sincer, când violent, egoist, răzbunător, orgolios și de o gelozie feroce. Îi place tot ceea ce este neconvențional, straniu, paradoxal, iar printre lucrurile pe care le detestă se numără și conformismul. Este permanent în stare de luptă, gata să-și apere bunurile și familia. Se pricepe foarte bine să-și ascundă punctele vulnerabile, știind că acestea nu trebuie cunoscute de potențialii săi adversari. Relațiile emoționale sunt foarte intense când este vorba de cămin și de propria familie. Își va crește cu autoritate copiii, cultivând în ei trăsăturile unui caracter puternic.

Citeste si: Horoscopul lunii noiembrie. Previziuni si sfaturi astrale

Femeia Scorpion are o personalitate foarte puternică și numeroase ambiții personale. Este o femeie energică. Știe foarte bine ce vrea și își urmărește cu tenacitate scopurile. Temperamentală și sentimentală, deschisă și fără prea multe complexe, se străduiește să fie mereu în centrul atenției. Se emancipează foarte repede, chiar dacă uneori mai păstrează în comportament urmele unui primitivism involuntar. Are un farmec aparte pe care știe să-l pună mereu în valoare. Chiar dacă nu este întotdeauna frumoasă, în ochii ei există ceva irezistibil, hipnotic. Adevărata ei față este greu de descifrat și poate rămâne un veșnic secret. Este o femeie de stil mare, pentru cei slabi este mai bine să o ocolească. În ceea ce privește educația copiilor, îi va crește cu afectivitate și va încerca să le imprime propria concepție despre viață. Știe să ia decizii, știe să acționeze, știe — cu alte cuvinte — să se descurce și singură.

Copiii născuți în zodia Scorpionului au o mare putere de intuiție și de analiză, fapt care îi va uimi și impresiona în mod plăcut pe părinți. Este copilul care va încerca să-i manipuleze permanent pe toți cei din jurul său, absorbind energia tuturor. Sunt foarte inteligenți. Gândesc intens asupra fiecărui lucru, analizează tot ce cade în sfera interesului lor și trag propriile concluzii, surprinzător de mature pentru vârsta lor. Acești copii sunt mai greu de educat, pentru că au o personalitate puternică și punctele lor de vedere pot veni adeseori în conflict cu cele ale adulților. Scorpionii sunt predispuși a fi rușinoși în situații sociale aglomerate, și este bine ca cei care îi însoțesc să păstreze mereu un contact vizual cu copilul și să-i de înțeles că este acolo ca să-l protejeze. Scorpionii au nevoie de momente în care să exploreze și să interacționeze cu adulții. Sunt foarte dotați pentru studiu și ajung adesea primii în clasă, fără prea mari eforturi. Le plac lecturile de orice fel, dar mai ales cărțile de aventuri ori de istorie, pentru că setea lor de cunoaștere este deosebit de mare.

Citeste si: Știi în ce constă frumusețea zodiei tale?

Compatibilitate cu alte zodii
Excelentă (100%) — Scorpion, Pești
Bună (80%) — Capricorn, Fecioară
Delicată, riscantă (60%) — Vărsător, Leu
Dificilă, dar interesantă (50%) — Taur
Nerecomandabil (10%) — Săgetător, Balanță

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Zodii fidele. Zodii geloase

Next:

Zodia Sagetatorului si tot ceea ce trebuie sa stii despre ea

You may also like

Post a new comment