Zodia Sagetatorului si tot ceea ce trebuie sa stii despre ea

12 November of 2015

Zodia Săgetătorului este a noua zodie pe cercul zodiacal. Săgetătorul începe în 22 noiembrie, încheindu-se pe 21 decembrie.

Zodia Săgetător este o zodie masculină de foc, predominant activă, guvernată de planeta Jupiter, cea mai mare planetă din sistemul solar. Jupiter conferă nativilor înțelepciune, generozitate, spiritualitate, altruism, un puternic spirit filosofic, demnitate și noroc.

Simbolul Săgetătorului este Arcașul, reprezentat de figura, binecunoscută în mitologie, a centaurului, o ființă jumătate om, jumătate cal. Centaurul ilustrează natura duală a nativului din Săgetător: cea animală, instinctuală, dornică de libertate, dar încadrată ritmurilor naturale ale naturii și partea umană, cea care poartă de fapt emblema zodiei (tipurile elevate sunt cele care definesc sensul spiritual al unei zodii).

Piatra mistică — turcoaz
Ziua norocoasă — joi
Numerele norocoase — 3 și 5
Culori norocoase — albastru
Simțul cel mai dezvoltat — văzul

Alimentele benefice: are nevoie de proteine si vitamine, de carne și alimente energizante, alimente reci, ficat, alimente oferite de natură: legume, fructe, zarzavaturi, vânat, pește, muștar, scorțișoară, ceapă, usturoi, migdale, portocale, cafea.

Citeste si: Zodia Scorpionului si tot ceea ce trebuie sa stii despre ea

Nativul din Săgetător este posesorul unei adevărate înnobilări intelectuale și are o extraordinară dorință de deschidere către lume și mondenitate. Este atras de valorile înalte, profund morale și este convins că oamenii își pot depăși condiția prin educație. Are o natură profund generoasă, nu poate gândi rău și poate tocmai de aceea își atrage șansele de partea sa și trece drept o ființă norocoasă. Relațiile cu ceilalți semeni reprezintă ”cheia de boltă” a existenței sale, nativul din Săgetător fiind ”croit astral” să trăiască în colectivitate și în tumultul ei, indiferent de consecințe. Singurătatea îi repugnă. Este atras de spațiile largi, noi, vaste, atât în plan fizic, cât și în plan mental. Îi place sa exploreze, să călătorească, să descopere. Mobilitatea gândirii este dublată de o viteză de reacție pe măsură.

Îndrăzneț, nativul din Săgetător nu intră, totuși, decât rareori în competiție. Preferă să o evite diplomatic, pentru că nu înțelege să concureze, ci să colaboreze. El dă sens cuvântului prietenie. Este o persoană credincioasă și doritoare de adevăr și dreptate. Are o mare putere de influență asupra celor din jur, argumentația adusă într-o discuție fiind clară și convingătoare Un adevăr spus de un Săgetător are mare greutate, mai ales dacă este spus cu tact și diplomație.

Viața nativului din Săgetător este presărată cu tot felul de obstacole, dar energia de care dispune îl ajută să le depășească. În general, este un om norocos, dar trebuie să dea dovadă de prudență și perseverență.

Bărbatul Săgetător este în general un tip extrovertit, jovial, generos, amuzant. Este genul de bărbat sportiv și sigur pe el în tot ceea ce face. Este o fire independentă, liberă de orice constrângere. Tipul introvertit poate fi destul de conformist și nu pune în discuție structura societății în care trăiește. Față de copiii săi, bărbatul Săgetător are un comportament ciudat. Când aceștia sunt mici, aproape că nu există pentru el. Devine însă idolul lor când copiii încep să-i pună întrebări, să-și manifeste inteligența. Este încântat să le povestească, să-i instruiască, să-i îndrume. Este ascultat și iubit de copii și aceștia nu vor să-l supere pe cel care îi tratează de la egal la egal.

Femeia Săgetător câștigă cu ușurință admiratori datorită popularității sale spontane. Această mândră amazoană, sigură pe ea și pe săgețile ei, este cea mai îndrăgostită femeie din zodiac. Ca soție, va încerca să rezolve rapid treburile casei, pentru a avea cât mai mult timp pentru activități extracasnice. Îi place să fie în mijlocul evenimentelor, al oamenilor. Ca mamă, are răbdare cu copiii săi. Are talent de pedagog și mai puțin de supraveghetor.

Citeste si: Zodii fidele. Zodii geloase

Copiii născuți în zodia Săgetător sunt foarte veseli, dinamici, cu un farmec deosebit. Nu le plac constrângerile legate de educație, sunt zburdalnici și schimbători. Trebuie tratați cu mult tact, o educație prea severă putând să le înăsprească caracterul, eliminând aspectele pozitive. Le place mult să învețe, informațiile fiind pentru ei binevenite indiferent de domeniu. Performanțele în ceea ce privește studiul evoluează în funcție de libertatea pe care o au și de satisfacerea gustului lor pentru aventură.

Compatibilitate cu alte zodii
Excelentă (100%) — Berbec, Leu
Bună (80%) — Vărsător, Balanță
Delicată, riscantă (60%) — Pești, Fecioară
Dificilă, dar interesantă (50%) — Rac, Taur
Nerecomandabil (10%) — Capricorn, Scorpion

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Zodia Scorpionului si tot ceea ce trebuie sa stii despre ea

Next:

Zodia Capricornului si tot ceea ce trebuie sa stii despre ea

You may also like

Post a new comment