Yumeiho, masaj oriental cu efecte terapeutice

20 March of 2018

Yumeiho nu este un simplu masaj, ci o metodă de prevenire și tratare a mai multor disfuncții fizice și are la bază ideea că, pentru a fi sănătos, omul trebuie să aibă oasele bine aliniate și mușchii relaxați.

Masajul Yumeiho, care își are originile în medicina tradițională chineză, reprezintă de fapt o metodă de tratament holistică, ce îmbină cunoștințele chinezești străvechi cu precizia japoneză. Metoda a fost elaborată și perfecționată de Saionji Masayuki (1943-2005), care a și fondat Institutul Yumeiho din Tokyo. Încă din tinerețe, el a fost atras de studiul limbii chineze și de caligrafie.

A predat timp de trei ani caligrafie chineză și a vizitat China de multe ori, unde a intrat în contact cu medicina tradițională chineză tocmai prin studierea caligrafiei din cărțile vechi. A fost fascinat de principiile teoretice, de filosofia și de procedurile terapeutice manuale prezentate în aceste tratate antice de medicină și s-a hotărât să le aprofundeze. A studiat diverse metode tradiționale de vindecare manuală, în special pe cele chineze și japoneze, timp de șase ani, iar în 1980, a deschis un cabinet în Tokyo. În 1981, a absolvit studiile la Școala Națională Japoneză de Shiatsu și a elaborat sistemul terapeutic inovator, denumit inițial „masaj divin“, care va ajunge să fie cunoscut drept terapia Yumeiho.

Cum acționează masajul Yumeiho

Terapia Yumeiho urmărește să activeze și să mobilizeze capacitatea de autovindecare a organismului prin alinierea corectă a coloanei vertebrale, a pelvisului și a tuturor încheieturilor corpului. Metoda constă în mai multe proceduri, care se aplică în funcție de fiecare pacient în parte și de afecțiunea acestuia. O ședință durează aproximativ 45-50 de minute, iar în timpul terapiei, specialistul aplică în jur de 100 de tehnici. Dintre acestea fac parte, în primul rând, tehnicile de masaj realizate prin frământare și compresie, dar și mobilizarea tuturor încheieturilor. Procedurile manuale și exercițiile fizice au scopul de a restaura echilibrul funcțional al organismului.

Aceste proceduri și tehnici elimină încordarea și rigiditatea încheieturilor, ajutând astfel la eliminarea stresului acumulat în corp. Procedurile terapeutice aplicate în scop profilactic sau corector constau în manipularea osteoarticulară, gimnastică mioarticulară, proceduri punctuale (asemănătoare celor folosite în acupresură și reflexoterapie), tehnici speciale de masaj, elemente de stretching, metode de corectare și echilibrare a posturii și exerciții de optimizare a biomecanicii sistemului locomotor.

Beneficiile masajului Yumeiho

Terapia de acest tip poate fi de ajutor în vindecarea multor 
afecțiuni, printre care durerea de ceafă și de spate, vertebre deplasate, lumbago și sciatică, rigiditatea umerilor și cefei, dureri ale încheieturilor șoldurilor, genunchilor, gleznelor și coastelor, diferite feluri de dureri de cap, dureri menstruale, infertilitate, boli ale ficatului, stomacului, intestinului, inimii, pancreasului, rinichilor și splinei.

Plan terapeutic

În prima ședință, pacientul este îmbrăcat în haine lejere. 
Masajul se efectuează cu pacientul întins pe o saltea specială, iar terapeutul îi cere informații detaliate despre istoricul său medical și despre starea de sănătate.

Terapia constă de obicei în zece până la 30 de ședințe (dacă 
afecțiunea nu este foarte gravă, terapia poate dura între trei și nouă ședințe). 
Rezultatele optime se obțin când ședințele sunt efectuate zilnic, dar se acceptă și o pauză între ele, de maximum o săptămână. După terminarea terapiei, se recomandă o ședință de Yumeiho pe lună, pentru preveniție și relaxare.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Oboseala te afecteaza

Previous:

6 obiceiuri care te seaca de energie

Next:

Tensiunea arterială: prea mare sau prea mică?

You may also like

Post a new comment