Yoga pentru fertilitate – poziții care cresc șansele de a concepe un copil

06 August of 2020

Înainte de toate se ridică întrebarea care este cauza scăderii ratelor de fertilitate? În primul rând, stresul! Anxietatea, vinovăția și depresia scad șansele de a concepe. Stresul îți deteriorează sănătatea. Poți avea dureri de spate și acuza mereu oboseală.

Repercusiunile unui stil de viață stresat ajung, evident, și în dormitor. Dar, ca majoritatea lucrurilor, toate au o soluție. În cazul de față, yoga. Când practici yoga, în primul rând, stresul se reduce. De asemenea, yoga îți pregătește corpul și mintea pentru sarcină. Deși concepția nu este garantată, există șanse. De asemenea, fluxul de sânge din pelvis crește în anumite posturi. Aceasta stimulează glandele producătoare de hormoni și, de asemenea, eliberează tensiunea construită în mușchi.

yoga

1. Uttanasana este numită poziția de îndoire permanentă. Îmbunătățește circulația sângelui în regiunea pelvină și sistemul nervos. Face coloana vertebrală mai flexibilă și eliberează stresul din zona abdominală, crescând astfel șansele de concepție.

yoga

2. Paschimottanasana asigură flexibilitate spatelui și șoldurilor. De asemenea, stimulează organele reproducătoare, în special uterul și ovarele.

3. Janu Sirsasana oferă spatelui o întindere bună. Pe măsură ce partea inferioară a spatelui se întinde, ea se și întărește. Acest lucru este esențial în timpul pregătirii organismului pentru sarcină. Postura ajută și la eliberarea stresului.

yoga, fertilitate

4. Baddha Konasana sau postura fluture este una dintre cele mai eficiente poziții de yoga pentru fertilitate, deoarece pregătește zona inghinală, coapsele interioare și genunchii. Nivelul de flexibilitate este îmbunătățit. Toate acestea favorizeză concepția, iar dacă postura este practicată până mai târziu în sarcină, vei avea și o naștere naturală ușoară.

fertilitate

5. Viparita Karani este o postură minunată pentru a exersa dacă vrei să-ți crești șansele la concepție. Când îți întinzi picioarele în sus, sângele se scurge în regiunea pelvină, stimulând astfel crearea hormonilor. Când această postură este practicată imediat după actul sexual, ai șanse mari să rămâi gravidă.

fertilitate

6. Setu Bandhasana este o postură în care îți ridici regiunea pelvină. Pe măsură ce pelvisul se ridică, există o circulație sanguină crescută în ovare și în uter. Acest lucru îmbunătățește cu siguranță fertilitatea și, prin urmare, crește șansele de a rămâne însărcinată.

fertilitate

7. Balasana este o postura odihnitoare. Dar când o practici, gleznele, șoldurile și coapsele sunt întinse și întărite. Creierul tău este relaxat și, de aceea, stresul și oboseala scad în intensitate. Fluxul de sânge în zona pelvină crește și toate acestea sunt necesare pentru a-ți crește rata de fertilitate.

yoga

8. Salamba Sarvangasana este o postură în care îți echilibrezi greutatea corporală cu ajutorul umerilor. Acest lucru favorizează funcționarea glandei tiroide în timp ce sternul apasă zona tiroidiană. Există o creștere a fluxului de sânge în pelvis și în zona uterului.

Citeste si: Cele mai populare tipuri de yoga. Care ți se potrivește?

Sursa foto: pexels.com/ text: Ada Oprea

Comments

comments

relatie de cuplu, tineri imbratisati, chitara

Previous:

Cum să-ți consolidezi relația de cuplu

prietana cu fostul, iubiti, femei si barbat la bar, prieteni

Next:

Poți rămâne prietenă cu fostul? E bine? E normal?

You may also like

Post a new comment