Yoga: mai multă pace, mai multă fericire

17 April of 2018

Agitație, grabă, lipsă de timp pentru a face ceva pentru tine? Atunci ești pregătită pentru câteva exerciții simple de yoga. Ele te vor ajuta să te relaxezi și să capeți noi puteri.

Yoga cuprinde o cautare spirituala, precum si reguli de viata si exercitii fizice si psihologice a caror punere in practica se realizeaza in mai multe etape, repartizate pe numerosi ani. Epoca actuala cunoaste o impartire intre doua atitudini fundamentale.

Prima consta in utilizarea exercitiilor fizice si psihologice de yoga pentru a lupta impotriva relelor vietii contemporane: astfel, destinderea yogica, actionand asupra totalitatii muschilor, constituie un raspuns activ la afectiunile legate de stres; in acelasi mod, exercitiile de tonifiere a musculaturii abdominale permit stimularea tranzitului intestinal.

In ce priveste cea de a doua abordare, marcata de gustul pentru ezoterism si cautarea unui “altceva” filosofic si spiritual, ea da loc uneori unor derive.

Patru exerciții fulger

1. Cel mai simplu exercițiu de yoga este căscatul! În felul acesta îți oxigenezi corpul, te încarci cu energie, îți sporești concentrarea și relaxezi mușchii gâtului și ai cefei.

2. Împotriva oboselii ajută următorul exercițiu: întinde brațele în față și inspiră adânc. Ridică apoi brațele și întinde-te spre spate timp de două respirații. Oxigenul proaspăt îți redă concentrarea. Repetă de 3 ori.

3. Un exercițiu ideal pentru relaxare: apleacă-te în față, cuprinde-ți genunchii cu bra­țele și lasă capul să atârne. Arcuiește spatele și respiră profund, ritmat, 2 minute.

4. Acum relaxează umerii: stai în picioare, cu brațele atârnând relaxat de-a lungul corpului. Trage umerii 5 secunde în spate, apoi 5 secunde în față. Repetă de 5-10 ori.

Incearca pozitiile din aceste imagini, una pe zi, incet cu calm. Revino in pozitia stand dupa fiecare exercitiu si repeta fiecare miscare de trei-patru ori, pentru inceput, apoi de mai multe ori. Combina aceste execrcitii de intindere de baza, dimineata intr-un ritual de 10-20 de minute si iti vei incepe ziua cu totul si cu totul altfel. Poti finaliza repriza de yoga cu un exercitiu scurt de meditatie de 10 minute. Insumat se aduna 30 de minute, dar aceste 30 de minute iti pot schimba viata si pot face ca fiecare zi sa fie una minunata.

yoga beneficii yoga beneficii yoga beneficii yoga beneficii

Citeste si: Cum scapi de grasimea de pe abdomen si coapse

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Acneea si cateva solutii simple de lupta impotriva problemei

Next:

De ce este sănătos să purtăm bustiere

You may also like

Post a new comment