Tartă rapidă cu prune și scorțișoară

21 November of 2014

Ingrediente:  8-10 prune tăiate în sferturi,  100 g unt , 2 linguri de zahăr , 400 g făină,  1 linguriță praf de copt,  1 ou,  1 gălbenuș de ou,  2 linguri de smântână dulce,  1 linguriță esență de vanilie , 2 linguri de zahăr cu scorțișoară,  unt pentru tavă

© HLPhoto / Fotolia

© HLPhoto / Fotolia

1. Cuptorul se încinge la 180 de grade. O tavă cu diametrul de 22 cm se unge cu unt.
2. Prunele se taie în sferturi pe lungime, se scot sâmburii și se pun deoparte.
3. Untul se taie cu cuțitul, se adaugă zahăr și se amestecă până se omo­genizează. Se adaugă oul și gălbenu­șul și se amestecă cu furculița până când compoziția devine omogenă.
4. Se adaugă esența de vanilie, jumătate din făină și praful de copt
și se încorporează. Se adaugă restul de făină și se frământă aluatul până se obține o gogoașă omogenă.
Se întinde până se formează un cerc cu grosimea de 6 mm.
5. Aluatul se pune în formă, cu marginile atârnând, se presează ușor și se îndepărtează ce este în exces. Aluatul se înțeapă cu o furculiță, apoi pe el se așază sferturile de prune.
Se presară deasupra zahăr cu scorțișoară și se ornează cu resturile de aluat.
6. Se coace tarta 30-40 de minute, până când aluatul capătă o culoare  maro-aurie.
7. Se lasă să se răcească și se presară deasupra zahăr-pudră.

Comments

comments

Previous:

De ce îl iubim pe Pavel Bartoș?

Next:

Pentru sănătatea copiilor noștri

You may also like

Post a new comment