Spune-mi cum îţi faci bagajul… 

06 December of 2012

iko, 2012/Shutterstock.com

…ca să-ți spun cine ești. Pentru că valiza nu ascunde doar haine, ci și multe lucruri din personalitatea noastră

Ede-a dreptul minunat când, în toiul anotimpului rece, se întâmplă să mergi pentru un weekend prelungit într-o țară îndepărtată și caldă. OK,  să zicem că prin natura serviciului am incredibilul noroc să plec împreună cu alte 3 colege și prietene în Maroc. Cu treburi, însă ne rămâne și mult timp liber. Așa că de câteva săptămâni încoace ne bucurăm toate patru. Alina a început să mă descoasă încă de acum două săptămâni:  „Tu ce-ți iei cu tine? De ce avem nevoie?“ Trebuie să vă spun că Alina este o tipă foarte riguroasă, căreia nu-i place deloc să fie luată pe nepregătite. „Habar n-am. În afară de ceva office, poate o ținută de seară, dacă ieșim în oraș să luăm cina, și ceva de zi, pentru shopping prin oraș“, i-am răspuns, însă nici nu-mi făcusem prea multe probleme pe su­biectul acesta.

Personal, sunt genul „last minute“. Cu o seară înainte de plecare îndes de regulă tot ce încape într-o  valiză și de cele mai multe ori, când ajung la destinație, observ că am uitat acasă lucruri esențiale, dar că, în schimb, am luat cu mine nu mai puțin de șase perechi de sandale! Alinei nu i s-ar întâmpla niciodată așa ceva.

Alina e genul „bifează pe listă“. Înainte să le bage în valiză, lucrurile sunt bifate conștiin­cios pe lista alcătuită cu mare atenție și mult timp înainte. Între haine așază mereu coli de hârtie subțire, iar pantofii au cocoloașe de hârtie în vârf, să nu se taseze la transport. Tot Alina e genul care se interesează de condițiile climaterice și care nu se plictisește investigând câte-o jumătate de zi dacă hotelul ales are camerele dotate cu halate de baie sau nu.

Elena e mai degrabă genul… „masculin“, să-i spunem. Indiferent unde merge, are valiza cea mai mică. Bani, pașaport, deodorant și ochelari – cam la asta se reduce lista ei. „Restul mi le pot cumpăra la o adică și de-acolo!“ N-are niciodată mai mult de două perechi de pantofi și, dacă trebuie, îmbracă aceeași ținută de mai multe ori.

Gina e genul „nu-mă-pot-decide“.   Pur și simplu nu poate renunța la nimic.  Pentru fiecare ținută are cel puțin două perechi de pantofi și o grămadă de accesorii. Își ia, chiar și numai pentru un
weekend, mai multe cărți, precum și laptop, aparat foto și iPad – nu cumva să se plictisească vreo clipă. Plus diversele cabluri și încărcătoare. Și niște poșete.  „Nu pot să apar la restaurant cu un shopper, am nevoie de un clutch mic și bej, iar pentru plajă de o traistă împletită. Iar dacă mergem la shopping și mă îmbrac în roz, nu se mai potrivește geanta roșie, deci o iau și pe cea neagră cu mine, că merge la orice.“ Gina plătește mereu la aeroport, oriunde s-ar duce, taxă suplimentară pentru bagaje; în schimb, e mereu cea mai bine îmbrăcată tipă dintre toate.

Vedeți deci, felul în care îți faci bagajul e psihologie pură! Gina este o tipă care se decide foarte greu, Alinei îi place să dețină controlul și nu suportă să fie luată prin surprindere, iar Elena e o tipă pragmatică, deloc complicată și fără orgolii ce țin de modă. Și toate astea le poți afla doar aruncând o privire în valizele lor. Cât despre mine… sunt o tipă cam zăpăcită – și îndrăgostită de sandale!
Ioana

Comments

comments

Previous:

Barcelona, orașul lui Gaudi

Next:

„LACUL LEBEDELOR” pe gheata din Bucuresti

You may also like

Post a new comment