Şofranul, condimentul-minune: distruge celulele canceroase şi are efect afrodisiac

06 October of 2016

Originar din Persia, şofranul este condimentul cu cele mai multe aplicaţii terapeutice. Proprietăţile sale curative sunt menţionate în cazul Alzheimerului, cancerului de piele, dar şi al depresiei.

Şofranul este cel mai scump condiment din lume, preţul pentru un kilogram ridicându-se la câteva mii de euro. Pe cât este de scump, pe atât este de sănătos, proprietăţile sale curative fiind menţionate în peste 90 de maladii. Există însă şi contraindicaţii. Nu trebuie consumat în cantităţi mai mari de două grame pe zi. De asemenea, este interzis femeilor gravide, deoarece poate provoca avortul.

Distruge celulele canceroase

Studiile efectuate până în prezent asupra şofranului arată că acesta conţine o substanţă, curcumina, care inhibă creşterea celulelor canceroase. Până în prezent, aceasta s-a dovedit eficientă în tratarea cancerului la nivelul gurii, urechilor, sânilor, stomacului, colului uterin şi ficatului.

Ajută digestia
Persoanele care au probleme cu digestia pot apela cu încredere la şofran. Infuzia cu şofran este unul dintre cele mai bune tratamente naturiste pentru balonare şi constipaţie. Specialiştii recomandă consumul de infuzie de şofran atât după prânz, cât şi după cină.

Scade colesterolul
Tot curcumina din şofran este responsabilă şi pentru oprirea extinderii în organism a celulelor grase. Astfel, şofranul reprezintă un mare ajutor pentru persoanele care vor să scadă în greutate. Totodată, studii efectuate asupra şofranului arată că acesta ajută şi la scăderea colesterolului, precum şi la ameliolarea steatozei hepatice (n.r. – ficatul gras).

Ajutor pentru inimă
Şofranul este şi un tonic pentru inimă, astfel încât ar trebui folosit cât mai des la gătit. Totodată, studiile au mai arătat că acesta este benefic şi pentru persoanele care au suferit în trecut un accident vascular cerebral.

Afla mai multe AICI

Comments

comments

Previous:

Nu arunca zaţul de cafea. Face minuni pentru piele şi păr

Next:

Nodulii mamari nu înseamnă, obligatoriu, cancer

You may also like

Post a new comment