Pulpe picante pe orez și legume

09 January of 2015

Ingrediente (4 porții): •4 pulpe de pui (cca 180 g) •4 fire de cimbru •1 căţel de usturoi •1 lingură miere •2 linguri suc de lămâie •3 linguri ulei de măsline •sare, piper •250 g orez •1 vârf de cuţit curcuma măcinată •200 g roşii cherry •100 g spanac •1 lingură măsline negre fără sâmburi •2 linguri stafide

pulpe

1 Se încălzeşte cuptorul. Se spală pulpele şi se usucă. Se curăţă cimbrul, căţelul de usturoi şi se taie mărunt. Se amestecă împreună cu cimbrul, mierea, sucul de lămâie, 2 linguri de ulei de măsline, puţină sare şi piper. Se ung pulpele cu acest amestec şi se dau la cuptor, pe grătar (cu tava dedesubt), cca 25 de min. Din când în când se stropesc cu acest amestec. 2 Se fierbe orezul cu 500 ml de apă, curcuma şi sare, se acoperă cu un capac şi se lasă 20 de minute la foc mic. Se pregătesc legumele. Se taie roşiile în jumătate. Se taie spanacul mare. Se căleşte împreună cu roşiile într-o lingură de ulei, până când s-a evaporat apa. Se taie măslinele şi se adaugă la legume împreună cu stafidele. Se scurge orezul, se amestecă cu legumele şi se condimentează. Se serveşte cu pulpele de pui.
Preparare: 25 de minute. Cca 680 kcal/porţie

Comments

comments

Previous:

Vânători de chilipiruri

Next:

Când visele noastre transmit mesaje

You may also like

Post a new comment