Pui umplut cu garnitură de cartofi la cuptor

13 January of 2015

Ingrediente (4 porții): •500 g cartofi •2 lămâi •1 pui (cca 1,5 kg) •sare, piper •10 căţei de usturoi •½ baton de scorţişoară •½ legătură salvie •3 linguri unt •2 fire de rozmarin •150 ml vin alb sec

io02_352
1 Se curăţă cartofii, se taie felioare şi se fierb cca 10 minute în apă cu sare. Se taie lămâia felioare. Se curăţă usturoiul. Se încălzeşte cuptorul la 190˚C. Se spală puiul, se usucă pe un şervet de bucătărie, se condimentează, se umple cu câte 1/3 din cartofi şi felioarele de lămâie, precum şi cu 5 căţei de usturoi, scorţişoara şi salvia, apoi se leagă cu sfoară de bucătărie. Se prăjeşte puiul în unt pe ambele părţi, se aşază într-o tavă şi se adaugă lângă pui şi restul de cartofi, lămâie, usturoi şi rozmarin. 2 Se lasă totul cca 75 de minute la cuptor. Din când în când se stropeşte puiul cu vin.
Preparare: 30 de minute. Cca 720 kcal/porţie



Comments

comments

Previous:

Învinși? Nu! Învingători!

Next:

Mama are un prieten! Ce gândesc și simt copiii

You may also like

Post a new comment