Piese celebre! Poveștile adevărate din spatele melodiilor pe care le fredonăm

22 March of 2013

Fotolia_50433228_Subscription_XXL„Back to Black“ Amy Winehouse
În piesă (anul 2007) Amy poves­tește despre una dintre multele despărțiri de soțul ei, Blake Fielder-Civil. Sentimentele rămăseseră, deși nu se purtaseră frumos unul cu altul. Era dependentă de el, cum era de droguri și de alcool, ducea un stil de viață distructiv, preluat de la Blake. Stil care până la urmă a dus la moartea ei prematură, în 2011…

„Smile“ Lily Allen
În piesa ei de debut, tână­ra britanică poves­tește despre iubirea din adoles­cență pentru DJ-ul Lester Lloyd: „Am vrut mai mult, dar tu o regulai pe fata din vecini.“ După trădarea ori­bilă și separarea care a ur­mat, cântă­reața, astăzi în vârstă de 27 de ani, a suferit de depresie. Cântecul a apărut după trei ani și a devenit un hit. Lily rezumă: „Tipii au devenit foarte drăguți când încheie o relație cu mine, nu vor să ajungă într-o piesă.“

„Speechless“ Lady Gaga
În spatele fațadei stridente se află fata lui tata: de mulți ani tatăl ei este bolnav de inimă, iar starea i s-a înrăutățit în 2009. A fost nevoie de o operație pe inimă, dar el nu a fost de acord. Așa că Lady Gaga a cântat despre faptul că el s-a opus, ea a fost „fără cuvinte“. După aceea a fost convins să se supună intervenției, iar astăzi se simte bine.

„Tears in Heaven“ Eric Clapton
Deși și-a dorit un copil, lui Clapton i-a fost greu să joace rolul de tată. Nu l-a înțeles mereu pe fiul său, Conor. Abia când băiatul avea vreo 4 ani a reușit și cântărețul să comunice bine cu el: „Acum înțeleg ce înseamnă să ai un copil.“ La nu mult timp după aceea, Conor cade de la fereastră și moare. În această piesă Clapton își cântă durerea.

„Rolling in the Deep“ Adele
Cu această piesă foarte per­sonală și-a început Adele cariera (anul 2011). Cântă­reața britanică vorbește despre des­părțirea de un bărbat, fapt care a marcat-o profund. Mai târziu a recunoscut că i-a fost greu să scrie cântecul. Între timp cei doi au devenit prieteni, dar Adele nu spune cine este tipul căruia îi datorăm acest cântec.

„Underneath It All“ No Doubt
O piesă de dragoste cu sound de reggae – Gwen Stefani era deja de 7 ani împre­ună cu Gavin Rossdale și avea o relație la distanță dificilă, transatlantică. Pasajul central al cântecului provine din jurnalul lui Gwen: „Am vrut să spun că după toată mizeria prin care am trecut, eu tot te plac.“ Cei doi s-au căsătorit și s-au mutat împreună.

Comments

comments

Previous:

Cu fluturii din stomac nu te pui!

Next:

Chinul nostru cel de toate zilele

You may also like

Post a new comment