Operaţiile nu vă rezolvă problemele

07 January of 2013

© Robert Kneschke / Fotolia

© Robert Kneschke / Fotolia

Stimați domni, nu intrați și voi pe tărâmul periculos al operațiilor estetice! Nu aduce nimic, ba chiar dăunează!

Citeam de curând undeva că tot mai mulți bărbați au început să-și facă operații estetice: își îndepărtează pungile de sub ochi, își fac liposucție prin zonele cu colăcei, își injectează botox în frunte sau își remodelează nasul. Statisticile spun că, în ultima vreme, un pacient din cinci care se prezintă la chirurgul estetician este bărbat. Să fie oare vorba de egalitatea în drepturi? Ar trebui să sărim în sus de bu­curie că bărbații acordă aspectului lor, în sfârșit, ceva mai multă atenție? Că umblă mai îngrijiți, ba chiar încearcă să se pliez pe ultimele norme de frumu­sețe masculină?

Cam fără sens. Pentru că, dacă e vorba de cucerit femei, atunci mai bine și-ar economisi banii. Sigur că ne plac bărbații îngrijiți, care nu umblă cu un strat de păr pe spinare precum ursul Grizzly sau care, drept consecință a frecvenței cu care se spală, nu emană un miros de jder în putrefacție. Unghiile tăiate și curate, atât la mâini, cât și la picioare, ne impresionează pozitiv la fel ca o podoabă capilară proaspăt spălată (în caz că mai există). Însă înainte de a investi într-o frunte fără niciun rid sau un nas nou-nouț, bărbații ar trebui să se întrebe serios: pentru ce?

Umor, șarm & cearcăne. Pe noi, femeile, ne-ar cuceri alt soi de schimbare, zău așa. Un comportament atent și un strop de umor sunt cu certitudine metode mai sigure de a da gata o femeie decât o frunte botoxată. Manierele și șarmul estompează aproape cu totul absența părului pe cap sau prezența unui început de burtă pe sub cămașă.

Cocoșei vanitoși? Nu, mulțumim! Se pune întrebarea: vrem alături de noi un bărbat vanitos? Un bărbat pentru care felul în care arată este atât de important  încât e în stare să se bage la cuțit? Mai e oare masculin asemenea comportament? Sau e doar o maimuțăreală stupidă? Oare un tip care și-a extras grăsimea de pe burtă are mai mult succes în viață? Sau mai multă trecere la femei? Sau e mai degrabă o consolare pentru noi, femeile, când omul de alături dă dovadă de slăbiciuni umane cum ar fi… un început de chelie?

Exemple de groază. Faceți sport, îngriji­ți-că, fiți ga­lanți, plini de umor și drăgăstoși, investiți în creierul vostru – e mai avantajos la portofel și pe termen lung aduce mai mult decât operațiile estetice. Și acuma, sincer, dragii noștri: e de-ajuns că ne stresăm noi, femeile, pe tema asta cu fizicul, nu trebuie s-o faceți și voi. Nu fiți fraieri să picați în capcană – nu trebuie să urmați orice trend. Și dacă nu v-ați convins încă, uitați-vă mai cu atenție la Mickey Rourke sau la Berlusconi. Cu alte cuvinte: operațiile nu vă rezolvă problemele!
Ioana

Comments

comments

Previous:

Tot ce ai vrut sa stii despre sex dar nu ai îndraznit sa întrebi

Next:

Ce spun preferinţele despre el

You may also like

Post a new comment