Îngrozitorul sezon de bikini

22 May of 2013

© anibal / Fotolia

© anibal / Fotolia

Ai înjurat vreodată printre dinți în cabina de probă? Atunci știi despre ce vorbim aici

În jurul meu văd cum apar primele femei panicate. Soarele e prezent în fiecare zi acolo, sus, pe cer, și, odată cu straturile de haine pe care le dăm jos de pe noi, ies la iveală și straturile de slăninuță acumulată peste iarnă. Prin urmare, cu teamă constatăm din nou că, odată cu sosirea verii, se apropie și momentul adevărului.

Gata cu hainele lungi, de culoare în­chisă, care să mascheze fursecurile de la Crăciun și cozonacii de la Paște. Ne îndreptăm cu pași grăbiți spre sezonul de bikini și pe majoritatea femeilor din cercul meu de prietene le ia cu amețeală numai când se gândesc la asta. Cum, Dumnezeu, să poți purta cu demnitate un colăcel alb ca brânza? Ar fi nevoie mai întâi de trei săptămâni de plajă pe o insulă pustie ca să ne bronzăm un pic celulita și să arătăm mai uman!

Jos grăsimea! Dar cum? Uite, asta-i o nișă de mar­­keting neacoperită încă. Să organizezi  tabere numai de femei, undeva într-un loc departe de ochii lumii, com­plet izolat. Cu doamne respectabile care n-au putut rezista tentațiilor culinare și care să-și poată afișa în sfârșit fără jenă tenul de culoarea mozzarellei, înainte de a merge la mare. Și vouchere-cadou cu multe ore de solar. Sau mai bine ar fi dacă, în loc de 1 Mai, s-ar acorda femeilor nu o zi liberă, ci reduceri masive la saloanele de înfru­musețare care oferă cu succes liposucția. În plus, problema costumului de baie ridică și alte întrebări: De ce nu s-a inventat până acum un costum de baie pe sub care să poți îmbrăca desuuri modelatoare? Sau poate ar trebui  ca de-acum să ne facem concediul în Antarctica? Să ne trăim restul vieții într-o jachetă groasă de puf? Sau poate să emigrăm într-o țară în care un fund mare și ge­neros e simbol de bunăstare și trece drept megasexy?

O prietenă bună a descoperit soluția: și-a cumpărat un costum de baie cu un soi de fustiță peste slip, care să-i mascheze un pic din zona-problemă. Sigur că e și asta o alternativă, dar dacă stai bine să te gândești, fustița aia aproape că strigă: „Sub mine se află un munte de grăsime!!!“ Costumele de baie modelatoare ar fi și ele o soluție de urgență, însă până la urmă grăsimea tot își croiește un drum spre public. Iar pulpele oricum nu le ascunde… Și iată cum nu ne rămâne decât să acceptăm crunta realitate: nu există niciun costum de baie care să te facă mai suplă dacă nu ești o tipă suplă. În momentul în care te dezbraci, arăți ce ai. Cine nu dorește acest lucru are de ales: 1. să iasă la plajă numai sub influența drogurilor sau 2. să-și caute locuri ferite și să spere că nu întâlnește pe nimeni cunoscut.

Împreună, mai puternice. Partea consolatoare este că nu suntem singure.  Majoritatea suntem încă albe ca brânza și departe de silueta mult visată.  Dar cu cât suntem mai multe, cu atât mai puțin vom atrage privirile! Mâncați, deci, normal în continuare și nu vă dați peste cap să ajungeți la solar – asta pentru că nu vreau să fiu singura care atrage toate privirile de pe plajă…
Ioana

Comments

comments

Previous:

O grămadă de mici Einsteini

Next:

Sezonul cald ne trezește senzualitatea

You may also like

Post a new comment