Masaje binefăcătoare

08 February of 2013

© Valua Vitaly / Fotolia

© Valua Vitaly / Fotolia

Chiar și numai 20 sau 30 de minute de masaj sunt suficiente pentru a te simți mai bine. Stresul, oboseala și încordarea dispar ca prin minune în timpul unui masaj, căci mângâierile nu acționează doar asupra corpului, ci fac bine și sufletului. Iată câteva soluții de evadare din cotidian:

Echilibrarea chakrelor
De unde vine? Din India. În ayurveda cele 7 centre energetice ale corpului sunt numite chakre.
Cum funcționează? Este un masaj blând și cu acțiune profundă, de relaxare. Chakrele și zonele reflexe ale chakrelor, de pe tălpi, sunt masate delicat. Totul este acompaniat de o stare de meditație și de uleiuri înmiresmate care conțin un amestec din puterea cristalelor și a plantelor.
Ce efecte are? Te vei simți complet absorbită în momentul prezent. Chakrele sunt în armonie, iar aura, câmpul energetic al omului, este întărit.

Masaj Esalen
De unde vine? Baza este masajul clasic suedez, apoi a fost dezvoltat, în anii ’60, în California.
Cum funcționează? Este numit și „arta atingerii conștiente“. Mângâierea ușoară și fluidă a întregului corp împreună cu masajul de profunzime la mușchi și articulații sunt legate cu o legănare ușoară.
Ce efecte are? Te vei întoarce acasă proaspătă și plină de energie. Vor dispărea durerile de cap și de spate, durerea de ceafă și încordările mușchilor. Chiar și tensiunea arterială mare poate fi scăzută astfel.

Terapie Tuina
De unde vine?
Își are rădăcinile în medicina tradițională chineză, fiind atestată încă din dinastia Tang (618 – 907 d.H.). Conceptul se compune din cuvintele chinezești „tui“ (apăsare) și „na“ (apucare).
Cum funcționează? Cu cele 18 prize de bază și 300 de prize individuale, se tratează intens punctele de acupresură și meridianele energetice, cu degetele, coatele și genunchii. Se masează cu mișcări de rulare, frecare, ciocănire sau apucare.
Ce efecte are? Corpul va fi străbătut de o senzație caldă, plăcută, relaxată, căci meridianele energetice sunt redeschise prin tuina și se activează toate organele și sistemele. Circulația sangvină este îmbunătățită și tensiunile musculare sunt eliminate.

Mai multe tehnici de masaj găsești în Ioana 4, acum pe piață.

Comments

comments

Previous:

Vrei să fii soția mea?

Next:

Cât de important este Sexul?

You may also like

Post a new comment