Eu & storcătorul: relație eșuată

22 April of 2013

Fotolia_51089020_Subscription_XXL

© Subbotina Anna / Fotolia

De câteva săptămâni avem un nou membru în familie. La insistențele fiului meu, am cumpărat un storcător de fructe. „Vai, mama, stoarce așa repede suc și ne putem facem multe sucuri foaaarte sănătoase. Nu trebuie să ne mai chinuim să stoarcem cu mâna și o să bem o grămadă de vitamine!“ Sigur că sunt o mamă bună, receptivă la argumente raționale. Așa că am cedat și am cumpărat repede un storcător de fructe, pe care l-am și montat imediat.

Asamblat și gata de treabă, am constatat că măgăoaia avea dimensiuni gigantice. Toate aparatele devin din ce în ce mai mici, mobilele, calculatoarele, toate nebuniile acelea electronice care nici nu știi la ce mai folosesc, numai aparatele electrocasnice iau proporții parcă de la un an la altul. N-aș putea spune că bucătăria noastră e una foarte mică, însă pe lângă fierbător de apă, radio, aparat de făcut sendvișuri, blender și coș de pâine, zău că nu prea mai e loc pe blatul de lucru. Însă primul suc ieșit din aparat a fost un mare eveniment. Delicios, rapid și cu siguranță foaaarte sănătos.

Dar și curățarea aparatului pot spune că a fost un eveniment. E incredibil în câte bucăți pline de zoaie se poate desface un asemenea aparat. La fel de incredibil, aș spune, precum și cantitatea enormă de fructe și legume de care ai nevoie pentru un pic de suc natural. Dacă e să calculăm timpii preparare/consumare/curățare, ne dă un rezultat nu mai puțin surprinzător. În 10 secunde copiii mei au ras tot sucul pentru care eu am avut nevoie de 10 minute de decupat fructe și apoi de 10 minute de dezasamblat și spălat fiecare bucată în parte. Sigur că piesele nu trebuie neapărat curățate pe loc, le poți pune în chiuvetă să le rezolvi mai târziu, dar sunt atât de multe și mari încât îți ocupă toată chiuveta.

De curând fiul meu a uitat să pună capacul pe storcător. Ați văzut vreodată cum arată morcovul ras mărunt-mărunt pe  niște pereți proaspăt zugrăviți în alb? O splendoare! O întâmplare care a pus la grea încercare sentimentele mele vizavi de storcătorul de fructe. După ce, la vreo două zile de la acest eveniment, am reușit să-mi „storc” un pic și din degetul mare, viitorul storcătorului nostru mi-a apărut destul de limpede în fața ochilor:  cine e dificil și nu cooperează să plece!

Acum conviețuiește alături de mulți alții de teapa sa: cuptorul de pâine, mașina de făcut floricele, presa de vafe,  aparatul de masaj cu infraroșii și mixer – asta pentru a enumera doar o parte din noii săi amici. La urma urmei, în beci nu ocupă nici loc, nu face nici mizerie. Ceea ce e mare lucru.

Ioana

Comments

comments

Previous:

EXPOZIȚIA “THE HUMAN BODY”: joi, 18 aprilie, Ziua Porților Deschise pentru profesori!

Next:

O grămadă de mici Einsteini

You may also like

Post a new comment