De vorbă cu Sanda Nicola

22 February of 2013

_IMG_4624Pe Sanda Nicola o știm ca prezentatoare a știrilor de la Digi24 (post care tocmai împli­nește un an de existență); este implicată în mai multe proiecte caritabile, ține cursuri pentru jurnaliști și, mai nou, a pozat în rolul mătușii Polly pentru promovarea pro­ducției Tom Sawyer. Este căsătorită cu Liviu Iolu și adoră să meargă acasă la mama sa, la Deva. A realizat numeroase transmisii TV din țară și din străinătate, și este motorul proiectului Generația cu cheia de gât.

Te consideri norocoasă?
S. N.: Da, cred că sunt un om norocos, căruia viața i-a oferit multe șanse. Uneori șansele astea au fost deghizate în mari nenorociri, dar viața mi-a dovedit ulterior că au fost lecții absolut necesare pentru devenirea mea.

Frumusețe sau inteligență?
S. N.: Eu, una, mă bazez pe ceea ce sunt ca un tot. O femeie matură, tonică, destul de educată, atentă cu cei din jur, empatică, însă fără calități fizice ieșite din comun și fără un IQ de cartea recordurilor.

Câte genți ai în dulap?
S. N.: Peste zece. Cele mai multe sunt mari, cu multe compartimente, în care să încapă lejer un latop, încărcătorul de la laptop, o agendă și o trusă de machiaj. Însă preferata mea este o gentuță luată dintr-un magazin de accesorii pentru cameramani și fotografi. În ea încap: aparatul foto, telefonul mobil, un sendviș și o sticlă mică de apă. Dacă mă vedeți cu gentuța asta bleumarin înseamnă că merg undeva la țară, să fac poze.

Faci schimb de haine cu prietenele?
S. N.: Întotdeauna împrumut haine prietenelor mele, iar ele fac la fel. Noroc că m-ați întrebat, uitasem că trebuie să-i dau înapoi Oanei Dobre niște rochii, iar Daliei Pușcă niște pantofi.

Ce faci când te urci în mașină?
S. N.: Îmi pun centura de siguranță.

Ce vezi pe stradă cel mai des?
S. N.: Oameni mult prea triști.

Ce înseamnă pentru tine o zi bună?
O zi în care am reușit să fac tot ce mi-am propus, în care mi-am învins lenea sau deznădejdea.

Ce poți ierta?
S. N.: Din ce în ce mai multe. Pe măsură ce înaintez în vârstă, îi înțeleg mai bine pe cei din jur și nu mai pun la inimă atât de multe lucruri. Oamenii nu sunt niciodată atât de răi cum par. Niciodată.

Daca te-ar invita la cină Hugh Grant, cu ce te-ai îmbrăca?
S. N.: E un scenariu atât de puțin probabil, încât nu merită să mă uit în șifonier.

Cum te simți ca profesor?
S. N.: E o mare bucurie. La început de drum eu am avut șansa să întâlnesc ade­vă­rați mentori care m-au ajutat să-mi identific devreme atât abilitățile, cât și punctele slabe. De fiecare dată când mă întâlnesc cu un cursant mă gândesc la mentorii mei, mă întreb ce i-ar spune ei și încerc să mă ridic la același nivel.

Cu cine ai fi vrut să semeni?
S. N.: Aș fi vrut să semăn mai mult cu sora mea. Ea e foarte practică în toate aspectele vieții, face întotdeauna dis­tincția clară între adevăratele probleme și nimicuri. Eu mă pierd uneori în detalii lipsite de importanță…

La ce folosește cultura generală?
S. N.: Cultura generală înseamnă nivel de edu­cație. Cu cât nivelul tău e mai jos, cu atât înțelegi mai puțin din ceea ce ți se întâmplă și ai mai puține soluții la problemele cu care te confrunți. Când nivelul tău de cunoaștere se extinde, trăiești mai frumos, gândești mai sănătos, reacționezi mai bine în momente de cumpănă.

Ce te bucură cel mai mult?
S. N.: Mă bucur că în viața mea sunt câțiva oameni foarte frumoși, adevărate modele. Soțul meu, sora mea, nepoatele mele, prie­tenii, toți mă inspiră, mă ajută să mă cunosc mai bine, iar dragostea lor vindecă orice rană.

Ivana Iancu

Comments

comments

Previous:

Cât de important este Sexul?

Next:

Celulă de închisoare sau centru SPA?

You may also like

Post a new comment