Cât de important este Sexul?

14 February of 2013

Fotolia_29774474_Subscription_XXLFaceți parte din acele cupluri care la început făceau sex zilnic, iar acum se iubesc tot mai rar? Ai momente în care uneori îți vine să sari pe el, alteori te lasă complet indiferentă? Și există și momente când te întrebi dacă nu cumva acesta este începutul sfârșitului? Ei bine, află că nu-i nimic în neregulă, este mersul firesc al lucrurilor.

În primii trei ani
Când ești proaspăt îndrăgostit ai tot timpul chef de sex. Înțeleapta mamă natură umple corpul la începutul unei relații cu hormoni ai fericirii, care fac ca pofta de amor să atingă cote înalte. Este important, căci cu ocazia fiecărui act sexual corpul eliberează oxitocină. Iar acest hormon creează o legătură afec­tivă între cei doi amorezi, îi unește într-o
pereche care rămâne valabilă chiar și atunci când, după 6 sau 12 luni, „efectul ochelarilor roz“, cel al „îndrăgostelii“, trece. După ce se formează această le­gătură, frecvența sexului poate să scadă.

Între trei și șapte ani
După câțiva ani de relație există foarte puține perechi care mai fac dragoste zilnic. Sexul nu mai este pe primul plan. Un alt
lucru devine mai important acum: să-ți menții pofta, altfel se pierde contactul senzual. Iar din al cincilea an riscul ca cei doi să-și caute alți parteneri crește vertiginos. În etapa asta e în regulă dacă faceți dragoste chiar și numai o dată pe lună, cu condiția să fie excelent. Nu ezitați să vorbiți despre fanteziile voastre. Și fiți tandri, astfel relația rămâne stabilă.

Perechi pe termen lung
Sexul seamănă un pic cu dulciurile:  dacă nu ai parte mult timp de el, nu mai simți nevoia. Într-o relație lungă se poate ajunge la asta, e absolut firesc. Dar nu te mulțumi cu atât, ci încearcă să mergi contra curentului. Pentru că iubirea fizi­că ajută să accepți mai ușor îmbă­trâ­ni­rea. Să te simți dorit este hrană pentru stima de sine – pentru ambii parteneri.

Comments

comments

Previous:

Masaje binefăcătoare

Next:

De vorbă cu Sanda Nicola

You may also like

Post a new comment