Ce substanțe cancerigene inhalează cei care fumează țigări electronice

01 August of 2016

Cercetătorii britanici au descoperit două noi tipuri de substanţe cancerigene care se regăsesc în soluţiile pentru ţigările electronice.

Oamenii de ştiinţă de la Lawrence Berkeley National Laboratory au efectuat un nou studiu asupra efectelor nocive ale ţigărilor electronice. Potrivit cercetătorilor, utilizatorii ţigărilor electronice inhalează 31 de substanţe nocive, printre ele regăsindu-se şi două subtanţe cancerigene, necunoscute până acum: oxidul de propilenă şi glycidol.
Emisiile, influenţate de temperatură şi vechime
Cercetătorii au mai descoperit încă un lucru alarmant. Utilizatorii inhalează substanţe mai mari atunci când ţigările electronice se încălzesc. Totodată, cantităţile emise cresc odată cu vechimea dispozitivelor.
Mai „sănătoase” decât ţigările normale
Studiul mai arată că ţigările electronice emit de şase ori mai puţine substanţe nocive decât ţigările normale. „Comercianţii de ţigări electronice spun că emisiile sunt mai mici şi încurajează fumătorii să treacă la astfel de dispozitive. În opinia mea, acest lucru este valabil doar pentru cei care fumează de mulţi ani şi care nu pot renunţa. Totuşi, nu poţi spune că acesta este un obicei sănătos”, a declarat Hugo Destaillats, unul dintre realizatorii studiului.

Afla mai multe AICI

  1. Primele lecții de economie
  2. Trage aer in piept!
  3. Exercitii rapide pentru o privire senina si un cap limpede
  4. Învață să alungi stresul!

Comments

comments

Previous:

3 rețete ușoare cu merișoare, superalimentul care te ajută să-ți protejezi sănătatea

Next:

Relatia tata-fiu

You may also like

Post a new comment