Caut rochie decentă între două vârste!

05 April of 2013

Fotolia_30478909_Subscription_XXLDe curând am avut nevoie de o rochie de seară. Știam ce-mi trebuie: un strop de stră­lu­cire, o culoare plăcută ca­re să mear­gă cu paloarea de după iarnă, să aibă brațele măcar parțial acoperite și, pe cât posibil, să fie și accesibilă!
Recunosc, sunt multe condiții pe care să le îndeplinească, dar niciuna dintre ele nu este ceva ieșit din comun. Majoritatea femeilor de peste 30 preferă să-și ascundă brațele „de iarnă“. Și indiferent că ești ușor plinuță sau așchie, pielea de pe brațe nu devine mai elastică odată cu trecerea anilor – oricât de mult ai cremui la ea și oricât de mult ai merge la sală. Chiar și femeile foarte slabe cunosc fenomenul, pliul brațului nu mai e ce-a fost, pielea începe să atârne. Așa că m-am îndreptat spre un magazin universal din centru. La prima vedere oferta de acolo părea promițătoare, însă numai la prima vedere. Sau dacă încapi în măsura XS. Pentru că orice altceva arăta ori ca rochiile bunicii (funde și volane pe un satin roz sau bleu chilot), ori ca rochița de absolvire la școala de balet a unei adolescente de 15 ani.
Mda, la vârsta noastră nu mai suntem tinere, dar nici destul de bătrâne. Breteluțe subțiri care să taie în pernițele de pe omoplați nu intră în discuție. Iar o cantitate de mare de volănașe arată poate bine pe o tânără de 20 de ani, însă cam ridicol pe o femeie serioasă de 45, de exemplu. Nu-mi doream nici o rochie care să fie presărată toată cu paiete și pietre strălucitoare. Pur și simplu mi-era teamă să nu fiu confundată cu un pom de Crăciun ambulant. Și-n plus, auzim de peste că tot că „mai puțin înseamnă mai mult“!
Adaugați la toate astea și problema decolteului. Eu îmi port încă sânii originali și, la fel ca majoritatea femeilor de vârsta mea, un sutien m-ar avantaja – asta pe ocolite  spus. Doar că… ce fel de sutien porți la o rochie cu tot spatele gol? Vânzătoarea mi-a recomandat cupe din adeziv siliconat. Sau aș putea testa cu bandă adezivă pentru covoare (!). Nu-s foarte convinsă. Gândul că adezivul ăla e posibil să cedeze treptat  de-a lungul serii nu-mi dă pace. Plus că am o prietenă care, când și-a îndepărtat adezivul (cu ultra-fixare), și-a jumulit și niște piele. Sincer, nu mă tentează.
Măcar erau acceptabile ca preț. Însă dacă nu vin sau nu arată bine, la ce folos că e prețul bun? Așa că am intrat și în câteva buticuri de designeri. Erau, într-adevăr, piese superbe, numai că în asemenea magazine te simți cu măsura ta L ca un elefant, mai ales când vânzătoarele te mă­soară din cap până-n picioare cu privirea aceea de „Cum să ieși în halul ăsta din casă?“.
Și niciuna dintre rochiile lor nu avea mâneci. „Puneți o eșarfă!“ zice vânzătoarea, dar pe mine nu mă încântă să stau toată seara să țin de eșarfă. Ajunge că trebuie să țin plicul. Cu ce mână mai țin șampania?
Până la urmă m-am enervat și m-am dus cu o rochie veche. Fac pe această cale un apel către toți creatorii de modele de rochii: faceți ceva și pentru femei de peste 20 de ani! Contrar părerii generale, viața nu se termină la 30. Noi, femeile 40+, n-am murit încă, suntem vii și uneori dornice de ieșit seara în oraș.
Ioana

Comments

comments

Previous:

Chinul nostru cel de toate zilele

Next:

EXPOZIȚIA “THE HUMAN BODY”: joi, 18 aprilie, Ziua Porților Deschise pentru profesori!

You may also like

Post a new comment