Budincă de brânză cu mere și merișoare

12 January of 2015

Ingrediente (4 porții): •4 mere (de ex. bot de iepure cca 500 g) •4 linguri merişoare uscate •75 ml suc de portocale •4 ouă •100 g nectar de pere •500 g brânză dulce de vaci •½ linguriţă coajă de lămâie •1 praf de sare •6 linguri griş •2 linguriţe praf de copt

budinca

1 Se curăţă merele, se taie în patru, se îndepărtează seminţele şi se taie felioare. Se amestecă împreună cu sucul de portocale şi merişoarele, apoi se lasă cca 30 de minute la marinat. 2 Se încălzeşte cuptorul la 180˚C. Se amestecă ouăle, nectarul de pere, brânza, coaja de lămâie, sarea, grişul şi praful de copt. Se încorporează merişoarele, iar amestecul obţinut se toarnă într-o formă termorezistentă unsă cu grăsime. Se aşază merele în forma ţiglelor de pe acoperiş şi se coace totul cca 40 de minute. La final se ornează prăjitura cu zahăr pudră. Dacă se doreşte, este foarte potrivit şi sosul de vanilie.

Preparare: 25 de minute. Cca 400 kcal/porţie



Comments

comments

Previous:

Nu am chef azi…

Next:

Depresia sezonului rece: afecțiune sau moft?

You may also like

Post a new comment