Anul Maimuței de Foc

08 February of 2016

În conformitate cu astrologia chineză tradițională, în anul 2016, al Maimuței de Foc, sunt inevitabile conflicte și divergențe, câtă vreme elementele ce au legătură cu Maimuța de Foc – metalul și lemnul – nu pot conviețui în armonie. Din fericire însă, Maimuței de Foc îi este caracteristică și apa, și deci, în final, vor triumfa înțelepciunea, pacea și calmul. Există în acest an perspective luminoase pentru un viitor fascinant și uimitor de bogat. Va fi un an al schimbărilor, al descoperirilor și a revendicărilor.

În general, Anii Maimuței — care, potrivit horoscopului chinez, se repetă la fiecare 12 ani – sunt ani marcați de multă agitație și de “o ocolire a problemelor prin manipulări inteligente și viclenie” , afirmă astrologul Shelly Wu, pe site-ul chineseastrology.com dar și surprize plăcute. Anul Maimuței de Foc este dominat de nuanțele care decurg din culoarea roșie, violet și negru. Prin purtarea unor obiecte astfel colorate există credința că suntem feriți de ghinioane și întâmplări neplăcute.
 
Pentru persoanele născute în Anul Maimuței, potrivit tradiției astrologice chineze, acest semn zodiacal semnifică însă inteligența și vitalitatea.

Conform calendarului chinez, Anul Maimuței a mai fost în 1908, 1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004. Se spune ca daca vrei sa stii cum va fi anul 2016 trebuie sa analizezi cu atentie evenimentele majore ale anilor precedenti care au curs sub semnul Maimutei.

Calendarul chinezesc este cel mai vechi din Asia Centrală și de Est, datând din 2637 î.Hr., când împăratul Huang Ti a introdus primul ciclu din zodiacul chinezesc. Importanța lui nu se rezumă la cronologie, el fiind, poate, una dintre cele mai complete întruchipări ale ideii – fundamentală pentru civilizația chineză – unității armonioase dintre cele trei forțe ale lumii – Cerul, Pământul și Omul. Acest calendar era caracterizat de o vitalitate și de o temeinicie neobișnuită, pentru că reflectă nu numai legile naturii, ci și activitatea economică, toate laturile vieții de zi cu zi, deprinderile și cunoștințele chinezilor. Un exemplu este faptul că medicina chineză deosebește în trupul omului 365 de puncte sensibile – conform zilelor dintr-un an.

Ca și calendarul occidental, calendarul chinezesc este un calendar anual, al cărui început se bazează pe ciclurile Lunii. Prin urmare, începutul fiecărui an chinezesc poate avea loc într-un interval mai larg, între sfârșitul lui ianuarie și jumătatea lui februarie. Un ciclu complet durează 60 ani și este compus din 5 cicluri de câte 12 ani. Potrivit calendarului chinezesc, Anul Nou vine în prima zi cu Lună Plină după intrarea Soarelui în constelația Vărsătorului. Fiecare an oriental este sub semnul unuia dintre cele 12 animale ale horoscopului chinez.

Legenda spune ca Buddha le-a chemat la el pe toate animalele înainte să părăsească această lume. Numai 12 animale au venit să își ia rămas bun: șobolanul, boul, tigrul, iepurele, dragonul, șarpele, calul, capra, maimuța, cocoșul, câinele și porcul. El le-a răsplătit, dând numele lor câte unui an chinezesc, în ordinea sosirii lor. Fiecărui semn i se asociază, pe rând, și unul dintre cele elemente fundamentale ale universului: lemnul, focul, pământul, metalul, apa. În tradiția chineză, animalul care guvernează anul în care se naște un om are o influență puternică asupra personalității omului respectiv. Se spune că este “animalul care se ascunde în adâncul sufletului”.

Articol exclusiv online
Sursa: agerpres.ro
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Vine Maimuta de foc!

Next:

Leacuri naturiste pentru raceala

You may also like

Post a new comment