Vrei să-i oferi iubitului încălțăminte pentru fotbal? Iată cum să alegi modelul potrivit

22 June of 2020

Cadourile pentru bărbați nu sunt ușor de ales, de aceea, femeile caută cele mai bune soluții atunci când vor să le ofere ceva partenerilor. Aceștia au nevoie de obiecte practice, pe care să le folosească des. Dacă iubitul tău face sport, îi poți dărui o pereche de ghete de fotbal, necesare partidelor disputate cu prietenii. Totuși, există câteva criterii de care trebuie să ții cont atunci când alegi încălțămintea de fotbal pentru bărbați. Află cum poți să achiziționezi modelul potrivit, din articolul pe care ți l-am pregătit!

Cum alegi încălțămintea pentru fotbal, funcție de material

Primul criteriu de care trebuie să ții cont atunci când vrei să faci cadou o pereche de ghete pentru fotbal implică materialul din care sunt confecționate. Există numeroase tipuri de încălțăminte pentru sport, fiecare cu avantajele sale. Cele mai folosite sunt:

  • Ghetele de fotbal din componente sintetice, rezistente și ușor de întreținut.
  • Ghetele de fotbal care conțin microfibre, ușoare și durabile. Acestea oferă o activitate mai bună pe teren, atunci când iubitul tău vrea să se bucure de o partidă de fotbal.
  • Ghetele de fotbal cu componente din piele. Moi și confortabile, acestea  necesită o îngrijire mai atentă, deoarece trebuie spălate și date cu cremă după fiecare purtare.

Cum alegi încălțămintea pentru fotbal, funcție de teren

Dacă iubitului tău îi face plăcere să meargă la fotbal, probabil știi deja ce teren preferă. Acest factor este esențial pentru selectarea celor mai bune modele de încălțăminte, care diferă, funcție de suprafața de joc.

Pantofii potriviți pentru suprafețele cu tartan

Fotbalul poate fi jucat atât pe gazon, cât și în sală sau pe terenurile cu tartan, din ce în ce mai populare printre amatori. Pe acest tip de suprafață nu se folosesc încălțările tradiționale sau cu crampoane, ci ghetele de fotbal potrivite pentru teren de tartan. Acestea trebuie să facă față unui teren artificial și au crampoane mici și dense, care oferă cea mai bună stabilitate. Modelele de încălțăminte cu crampoane permit distribuirea greutății pe picioare, în mod egal și asigură o aderență optimă cu solul.

Pantofii potriviți pentru Soft Ground, Firm Ground și teren sintetic

Că să nu te încurci în termeni, atunci când vrei să achiziționezi o pereche de ghete de fotbal, trebuie să cunoști denumirea de SG sau FG, abrevieri care-ți arată tipul de sol pe care se pot folosi ghetele. 

SG vine de la Soft Ground, tradus ca teren sau sol moale. De regulă, încălțămintea pentru teren moale are crampoane de metal cu șurub sau cu lame. În plus, la ghetele de fotbal inscripționate SG, crampoanele vor fi mai lungi decât la alte tipuri de ghete. Acestea vor oferi o aderență mai bună pe teren moale și noroios. Pe de altă parte, pe teren dur și uscat, ghetele SG nu fac față, din cauza riscului crescut de alunecare. Acest tip de încălțăminte trebuie evitat pe teren artificial, pentru că poate provoca leziuni și accidentări serioase. Optează pentru ghetele mai grele, care sporesc aderența și gradul de confort în timpul jocului.

Abrevierea FB vine de la Firm Ground și înseamnă sol sau teren tare. Încălțămintea ideală în acest caz are crampoane mai scurte decât cele pentru încălțămintea SG, confecționate dintr-un cauciuc special. Poți reține că ghetele FG sunt opuse celor de tip SG și se remarcă prin greutatea redusă, potrivită pentru un teren tare sau cauciucat. Cele mai cunoscute branduri de încălțăminte sport comercializează ghete de tip FG, așa că îți poți îndrepta atenția către Puma sau Nike, pentru cele mai bune variante.

Nu în ultimul rând, și dacă iubitul tău joacă fotbal pe teren sintetic, deci în sală, trebuie să optezi pentru ghetele potrivite. În funcție de producător, poți găsi încălțăminte pentru fotbal cu inițialele TT sau TF, ideale pentru interior. Aceste ghete au o greutate mai mare decât SG sau FG, din cauza tălpii, confecționată dintr-un cauciuc dur. Mai mult, aceste ghete sunt prevăzute cu crampoane mici, care oferă o stabilitate mare pe un teren sintetic.

Dacă ții cont de aceste criterii, vei putea să alegi modelele potrivite de ghete pentru fotbal, pe care iubitul tău le va aprecia!

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: Pexels

Comments

comments

robotul MAKO

Previous:

Premieră în Europa Centrală și de Est: echipa coordonată de dr. Vlad Predescu este asistată de robotul MAKO

ilinca furtuna mea

Next:

Ilinca a lansat noua piesă „Furtuna mea”

You may also like

Post a new comment