Vrei sa ai talie fina? Acesta este alimentul care te ajuta!

08 November of 2016

Persoanele care mănâncă mai mult iaurt au circumferinţe ale taliei mai mici, un factor asociat adeseori cu sănătatea cardiacă, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Utrecht din Olanda, informează Reuters.

Mai multe studii anterioare au relevat faptul că persoanele care mănâncă iaurt au o greutate mai mică, depozite de grăsime corporală mai mici şi circumferinţe ale taliei mai mici – însă nu era clar dacă acest aliment reprezenta cauza principală.

“Studiile care analizează în mod specific scăderea în greutate sunt foarte limitate”, a declarat coordonatoarea studiului, Irene Lenoir-Wijnkoop, cercetătoare la Universitatea Utrecht.

“Din punct de vedere ştiinţific, bazându-ne doar pe acele constatări, nu putem să tragem concluzia că iaurtul determină o scădere a greutăţii corporale, chiar dacă tendinţa constatată în acest studiu este promiţătoare”, a adăugat cercetătoarea olandeză.

Orice tip de iaurt este o sursa bogata de fosfor, calciu si vitamina D. Tocmai de aceea, consumarea lui ne ajuta sa prevenim sau, daca deja suntem bolnavi, sa tratam o afectiune greu de stapanit dupa o anumita varsta, osteoporoza. De fapt, celor care sufera de osteoporoza le este recomandat sa manance cel putin o portie de iaurt pe zi.

In iaurt putem regasi culturi de bacterii ce au un efect benefic pentru colon, ajutandu-l sa functioneze mult mai bine. In afara de bacterii, calciul, continut de iaurt, controleaza producerea excesiva de celule (ce poate forma cancer pe colon) si acizii din organism. Astfel, ca si rezultat, consumul regulat de iaurt scade simtitor riscul de cancer la colon.

Culturile de bacterii din iaurt accelereaza producerea de celule albe (leucocite), ce lupta impotriva infectiilor. Ca si rezultat, persoanele ce consuma iaurt in mod regulat au o imunitate mai ridicata. Asadar, daca introducem in alimentatia noastra regulata cate o portie de iaurt, vom rezista mai usor afectiunilor comune precum raceala.

Dupa cum am mentionat si mai devreme, fiecare portie de iaurt contine bacterii digestive ce ne ajuta sa eliminam microorganismele toxice din sistemul nostru digestiv. Cu alte cuvinte, consumul de iaurt imbunatateste digestia, fiind extrem de benefic pentru persoanele ce sufera de indigestie, constipatie sau infectii intestinale.

Consumul de iaurt poate sa ajuta la scaderea nivelului de colesterol din organism tocmai datorita culturilor de bacterii ce il absorb, mentinandu-ne trupul sanatos. Asadar, iaurtul este extrem de benefic pentru persoanele ce sufera de afectiuni ale inimii.

Iaurtul nu este doar sanatos pentru organismul nostru, ci ne ajuta si sa pierdem in greutate datorita faptului ca scade intensitatea senzatiei de foame si ne da o senzatie de satietate.

Citeste si:

  1. Prajitura inteligenta cu lamaie
  2. Ispite delicate cu iaurt și brânză
  3. Rulada sofisticata cu legume. Bunatati pentru Craciun
  4. Dieta cu lamaie

sursa foto: pixabay.com/articol exclusiv online, text: echipa Ioana

Comments

comments

Previous:

Şofranul, condimentul-minune: distruge celulele canceroase şi are efect afrodisiac

Next:

Morcovul, elixir pentru vigoarea bărbaţilor

You may also like

Post a new comment