Vreau o veveriță. Un animal de companie special

05 February of 2019

Vreau o veveriță – Veverițele sunt din nou la modă. Nu că ar fi încetat vreo clipă să fie îndrăgite, însă acum multă lume își dorește un exemplar.

Poate și tu te-ai gândit la un moment dat cât de bine te-ai înțelege cu un asemenea ghemotoc drăgălaș. Înainte să iei marea decizie și calea pet-shopului, e bine să știi mai multe lucruri despre îngrijirea ei, ca să fie cel mai fericit animăluț pe care l-ai avut vreodată!

Alege una!
 În magazinele noastre se găsesc două tipuri de veverițe, foarte asemănătoare ca aspect: veverița siberiană (vine din nordul Asiei, dar a fost aclimatizată cu succes în Europa; are spatele colorat cu cinci dungi maronii și patru albe) și veverița canadiană (originară din Statele Unite ale Americii și Canada; prezintă cinci dungi maronii pe spate, pe mijloc o dungă cenușie, iar pe laterale câte o dungă albă). Pentru un necunoscător sunt mai greu de distins, dar partea bună este că niciuna nu cere o îngrijire specială.

Unde s-o ții

Veverițele au nevoie de o cușcă foarte spațioasă, specială pentru veverițe, deoarece sunt extrem de active, așa că una pentru hamster nu i se potrivește. Trebuie să te asiguri că ușa se închide bine, încât să nu poată fi deschisă de micuța ființă extrem de inteligentă.

Cușca trebuie amenajată astfel încât veverița să aibă spații delimitate, așa cum și le creează în libertate: are nevoie de o căsuță în care să doarmă și să se ascundă dacă simte nevoia, o zonă cu nisip pe care să o transforme în toaletă (pe care îl vei schimba des), crăci groase pe care să se cațere. Ai grijă să aibă câteva jucării pe care să i le schimbi din când în când, fiindcă se plictisește repede. Îi poți instala chiar și un hamac pentru relaxare!

Ține cont că bolurile de apă și mâncare trebuie curățate zilnic, ca să o ferești de microbi.

Hrană

În natură, veverițele mănâncă semințe, alune și nuci, dar și fructe, iar uneori insecte. Încearcă să nu-i schimbi foarte mult stilul de viață (găsești atât semințe, cât și insecte în amestecurile pentru păsări, la pet- shop) și totodată ai grijă ca dieta ei să fie una echilibrată; altfel, există riscul să se îngrașe. Dă-i fructe și legume proaspete pentru vitamine și asigură-i un os de sepie pentru doza zilnică de calciu – plus că trebuie să aibă unde să-și tocească dinții.

Semne de boală

Veverița este o fire extrem de activă și ageră. Dacă observi că are stări de apatie sau de pierdere a apetitului, du-o la un control veterinar.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Detergenti naturali. O solutie alternativa la chimicale

amenajarea livingului

Next:

Recomandări practice pentru amenajarea livingului

You may also like

Post a new comment