VOGA pentru
trup și suflet

03 July of 2017

VOGA pentru
trup și suflet – Ne dorim să arătăm cât mai bine și suntem dispuse să facem multe sacrificii pentru a obține corpul ideal. Dar, pe lângă aspectul fizic, un spirit tonic, mereu tânăr este foarte important.

Muzică, mișcare, ritm, tonificare, fashion – într-un cuvânt, VOGA. Noul stil de antrenament este o combinație interesantă între yoga și vogue. Cunoaște celebritatea în Marea Britanie și, încet-încet, găsește adepți în alte țări, chiar și pe continentul american. Dacă yoga pe de o parte presupune relaxare, liniște, altfel spus o stare de bine pentru trup și suflet, vogue este un stil de dans.

În pași de vogue

Apărut în anii ’80, a cunoscut celebritatea în anii ’90 odată cu apariția clipului Madonnei „Vogue“. Stilul este caracterizat de pozițiile pe care le adoptă modelele atunci când pozează, dar și cele inspirate de hieroglifele egiptene. 
Chiar și costumele amintesc de anii ’80. Colanți mulați, materiale strălucitoare, bustiere colorate.

Yoga vs vogue

Yoga este o disciplină foarte veche care presupune exerciții de respirație și concentrare. Scopul este de a te relaxa. La o primă vedere, yoga este la polul opus față de vogue. Un stil calm, altul foarte ritmat. Dar poate tocmai de aceea, voga atrage foarte mulți adepți.

Ce este voga

O combinație între fitness și fashion, voga presupune lucrarea tuturor grupelor de mușchi, prin mișcări care doresc să mărească flexibilitatea corpului, pentru ca tu să capeți mai multă încredere în tine. Astfel, practicând voga, vei învăța tehnicile de respirație din yoga în același timp 
cu mișcările expresive ale stilului de 
dans, dar și ale modelelor de pe celebrele podiumuri. În timp ce yoga reduce stresul și se concentrează mai mult pe sănătate și pe obținerea unei stări generale de bine, voga răspunde cererii cardiovasculare a organismului și contribuie la inima sănătoasă pe care cu toate ne-o dorim.

Beneficii

Voga îmbunătățește circulația sângelui și contribuie la detoxificarea organismului, mărește flexibilitatea și rezistența, tonifică mușchii. În plus, te învață să prinzi ritmul, să te miști pe muzică și are efecte benefice asupra corpului și spiritului.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Ai chef 
de mișcare?

Next:

Bunele maniere
la sala de sport

You may also like

Post a new comment