Vitamina C, cel mai bun ingredient antirid

24 September of 2020

Vitamina C este recomandată pentru imunitatea organismului, dar poate fi și un ingredient extraordinar în dieta de frumusețe a pielii.

Vremea extremă din timpul iernii, razele UV și poluarea tind să afecteze structura și aspectul pielii. Fața este cel mai des expusă și, ca atare, tenul va înregistra cele mai multe pagube. Pielea devine ternă, se pigmentează, se usucă și se ridează. În ajutor ne sar nutrienții și, mai ales, antioxidanții, substanțe care pot reduce efectul nociv al poluării și al razelor UV, susținând pielea să funcționeze cât mai bine.

Toți antioxidanții sunt importanți, însă vitamina C aduce multe beneficii frumuseții. Un motiv bun s-o consumăm/aplicăm zilnic, sub diverse forme. Niciodată nu va fi prea multă, pentru că excesul este eliminat, iar organismul folosește doar cât îi trebuie!

De ce are nevoie pielea de vitamina C?

O chestiune la care ne răspund o mulțime de studii. Ea protejează pielea de razele dăunătoare, ajută la netezirea ridurilor și la eliminarea petelor pigmentare. În plus, crește producția de colagen, stimulând pielea să funcționeze ca-n tinerețe chiar și la o vârstă mai înaintată. Nu-i de mirare că o găsim în tot felul de produse cosmetice, de la cele de îngrijire zilnică la cele pentru plajă. 

Este considerată chiar un ingredient al tinereții, care poate transforma o piele îmbătrânită într-una netedă și fină. Este ideală pentru îngrijirea zilnică a pielii, indiferent de vârstă și tipul de ten.

Cele mai bune surse de vitamina C

Atunci când consumăm portocale, grepfrut și lămâi, contribuim și la frumusețea pielii. O portocală de mărime medie conține în jur de 70 mg de vitamina C. Vitamina C însă poate fi adusă în organism și prin suplimente, dar și cu ajutorul cosmeticelor: ser, cremă, loțiuni.

Citește și: 10 fructe și legume cu un conținut mare de vitamina C

Beneficiile vitaminei C

Șterge ridurile – O dietă bogată în vitamina C și combinată cu produse cosmetice care o conțin într-o concentrație importantă îți poate șterge ani de pe chip. Vitamina C combate trecerea timpului, stimulând producția de colagen: astfel, liniile fine și ridurile sunt reduse considerabil, crescând în același timp fermitatea pielii. Zi după zi, pielea ta va deveni mai tânără, fără tratamente sau intervenții estetice scumpe sau riscante.

Te ajută să scapi de cearcăne – Studiile au arătat că ea susține tonusul pielii și, datorită stimulării circulației periferice (când e aplicată pe piele), poate contribui la reducerea aspectului cearcănelor. Din acest motiv, o regăsim în formula multor creme de ochi. În plus, dă luminozitate pielii, contribuind astfel și mai mult la diminuarea „umbrelor“ de sub ochi.

Stimulează vindecarea rănilor – Leziunile lăsate de extragerea coșurilor, zgârieturile, tăieturile sau arsurile se pot vindeca mai repede dacă avem un nivel crescut vitamina C în organism. Iată încă un motiv să ai întotdeauna în trusa ta de îngrijire un produs care conține vitamina C.

Estompează petele pigmentare – Indiferent de vârstă, tenul se poate păta în urma expunerii necontrolate la soare sau din cauze hormonale. În aceste condiții, vitamina C îți este aliat. Ea va decolora pielea fără s-o sensibilizeze, aducândui un plus de luminozitate. Este excelentă și pentru diminuarea roșeții. După doar câteva utilizări, vei observa un aspect mai uniform al pielii. Iar dacă pielea ta devine ternă, un produs cu vitamina C îi va aduce în scurt timp un aspect revitalizat și luminos.

Susține hidratarea – Dacă ai pielea uscată, vitamina C este indispensabilă. Ea va stimula hidratarea și va contribui la o mai bună activitate a proceselor de regenerare. Când alte creme hidratante nu au efect, e musai să întrebuințezi un produs cu vitamina C!

Este obligatorie vara – Chiar dacă ridurile încă nu-ți dau bătăi de cap, vei avea nevoie de vitamina C pentru a te proteja de acțiunea devastatoare a razelor solare (în special UVA și UVB). Are un efect antioxidant forte și, astfel, întărește în mod natural capacitatea de protecție a pielii. Mai cu seamă când e asociată cu un ecran solar, face adevărate minuni.

Text: Luminiţa Tăbăran/ Sursă foto: iStock

Comments

comments

pete pigmentare, femeie blonda, femeie care rade, femeie frumoasa, umbre pe fata

Previous:

Pete pigmentare. Câteva sfaturi care ajuta la estomparea lor

ingrijire buze

Next:

3 produse pentru îngrijirea buzelor pe care le poți prepara singură

You may also like

Post a new comment