Viitoare mamă, la 35 +

26 August of 2015

vodolej / Fotolia

vodolej / Fotolia

Deși nimeni nu poate contesta avantajele de a fi o mamă tânără, nu e nicio tragedie dacă alegi să dai naștere unui copil, după vârsta de 35 de ani. Oricum aceste cazuri sunt din ce în ce mai multe având în vedere evoluția societății actuale. Totuși tu, ca femeie, trebuie să ți cont de anumite riscuri și să încerci să te expui cât mai puțin la ele. Aceste pericole sunt legate de infertilitate, de imposibilitatea de a duce sarcina la bun sfârșit, de diabetul gestațional, de probleme genetice sau de complicații medicale ce pot să apară în decursul celor 9 luni.

Sfatul 1: ia medicamente prenatale
Este un sfat general, indiferent de vârsta mamei. Vitaminele prenatale îți revigorează organismul și îl întăresc. Un rol esențial îl are aportul de acid folic, una dintre vitaminele B care te ajută să produci globulele roșii. Deficitul de acid folic afectează fătul care se poate naște cu o greutate mică sau cu anomalii congenitale.

Sfatul 2: mergi la ginecolog
Dacă intenționezi să rămâi gravidă ar fi ideal să ai o discuție cu doctorul tău ginecolog care te va putea sfătui asupra conduitei de urmat. Un consult de specialitate îți poate zice dacă totul este în regulă pentru perioada viitoare. Tot medicul îți va răspunde la toate întrebările pe care le ai, îți va da prescripție pentru medicamentele pe care va trebui să le iei, te va învăța cum să mănânci adecvat etc.

Sfatul 3: ocupă-te de problemele tale medicale
Înainte de a rămâne gravidă ar fi bine să-ți rezolvi problemele medicale de orice fel. Chiar dacă acestea înseamnă chiar și niște amărâte de carii. Dacă pleci la drum pentru 9 luni trebuie să fi sănătoasă tun ca să-i poți asigura bebelușului un start bun.

Sfatul 4: rezolvă problema kilogramelor în plus
Kilogramele în plus nu sunt bune pentru sănătatea oricui darmite pentru o viitoare mamă. Trebuie să slăbești rapid din două motive: pentru că îți poate pune sarcina în pericol și pentru că trebuie să ai în vedere și noile kilograme pe care le vei pune pe tine în decursul celor 9 luni.

Sfatul 5: atenție la mâncare!
Încearcă să-ți controlezi alimentația. Mănâncă multe legume, fructe, nu face un abuz de grăsimi sau alte alimente nesănătoase. Doctorul ginecolog sau nutriționist îți poate face un plan cu o dietă de urmat.

Sfatul 6: nu face rabat la somn
Odihnește-te cât poți de mult. Un somn bun acum, înainte de nașterea copilului, este aur pur. Organismul tău se reface, prinde forțe noi de care te vei folosi mai târziu. Scoate din dormitor televizorul, oricum prezența lui în această încăpere nu e feng shui. Laptopul și telefonul mobil uită-le prin sufragerie. Relaxează-te și uită de stres.

Sfatul 7: renunță la obiceiuri nocive
Lasă-te de fumat, diminuează cantitatea de alcool iar șansele de a avea o sarcină ok cresc. Aceste vicii pot produce avort spontan sau îți pot crea probleme în momentul nașterii.

Bine de știut!

Beneficiile unei mame la 35+
O femeie matură care decide să devină mamă are câteva avantaje. În primul rând este mult mai responsabilă, mult mai dedicată creșterii și educării unui copil. Experiența de om adult își va zice cuvântul garantat. Viitoarea mămică privește diferit toată povestea în ansamblu față de o femeie de 20 de ani. Găsește mult mai rapid soluții la probleme și nu se impacientează atât de ușor.

Comments

comments

Previous:

Hai să 
ne jucăm la plajă!

Next:

Cum e să fii mamă singură. De la excepții la normalitate

You may also like

Post a new comment