Când spui „viața în roz“te gândești la clipe frumoase, liniștite, lipsite de griji, nu-i așa? Sau poate îți vine în minte melodia plină de dragoste și chef de viață „La vie en rose“, ori poate asociezi viața în roz cu momente de neuitat din copilărie
Fiind o combinație între alb și roșu, rozul conține nevoia de acțiune a roșului, care ajută la obținerea succesului, dar și puritatea oferită de culoarea albă. Este pasiunea și puterea culorii roșii îmblânzite de puritatea, deschiderea albului.
Rozul este feminin și romantic, afectuos, intim, protector. E o culoare intuitivă, arătând tandrețe și bunătate, empatie și sensibilitate. În psihologia culorilor, rozul înseamnă speranță, pozitivism, inspiră căldură și sentimente de confort, senzația că totul va fi bine.
Rozul semnifică dragoste, compasiune. Este corelată cu iubire necondiționată și înțelegere, cu a dărui și a primi afecțiune. Roz și roșu sunt culorile dragostei. Inimioare roz, abțibilduri aplicate pe scrisorile de dragoste sau bilețele… toate vin să aducă un plus de bucurie.
Datorită condiționării sociale, care corelează căldura și tandrețea cu rozul, culoarea roz este asociată feminității. Cele mai multe fete se îmbracă în roz de la vârste foarte mici. Multe dintre ele se exprimă prin această culoare. Această culoare are o emoție specială, la care femeile răspund bine de obicei.
În zilele noastre și bărbații se simt confortabil cu culoarea roz, incluzându-l în garderobă sau în interioarele caselor.
Simbolizează bucuria și liniștea sufletească. Oamenii văd rozul în natură când soarele răsare sau apune, când ai un sentiment de liniște.
Florile roz au un miros plăcut, iar fructele roz au un gust dulce-acrișor.
Fericirea – când ești mulțumit, îndrăgostit, ai emoții pozitive și obrajii se colorează fin în roz, au o culoare sănătoasă.
Rozul înseamnă sănătate, să fii într-o dispoziție bună, să vezi viața în roz. El este și culoarea inocenței, a emoțiilor necomplicate, a naivității.
Rozul calmează și asigură energia emoțională, te curăță de sentimentele de furie, agresiune, resentiment, abandon și neglijare. Cine poartă constant roz poate avea nevoie de acceptare, sprijin, iubire necondiționată.
Mai mult roz în viața ta
La propriu: în vestimentație sau în accesorii, el dă o notă de optimism ținutei tale.
Decorațiuni interioare –dormitoare roz, pături sau doar perne roz, în contrast cu canapeaua etc.
Mâncarea și vinul de culoarea roz sunt și ele foarte gustoase.
Lucruri personale – laptopul, telefonul sau alte accesorii de birou, pixuri. Un set de lenjerie roz îți dă o stare bună.
La figurat: studiile confirmă că expunerea la culoarea roz are un efect calmant asupra nervilor. Expunerea la roz (camere cu pereții roz) a persoanelor violente, a celor din închisori a dus la calmarea spiritelor. (Kate Smith – „Simbolismul culorilor“).
Nuanțele de roz – puteți să vă jucați cu nuanțele de la roz bonbon, până la roz fucsia. Rozul aprins este dinamic și sare în ochi. Rozul pal te liniștește, rozul e original. Prea mult roz deranjează însă.
Beneficii: rozul aduce relaxare, confort acasă și la serviciu, poate aduce bucurie pentru că ne amintește de vremea copilăriei etc.
Poți oricând să îți colorezi viața în roz la propriu și la figurat și nu vei regreta!
Citeste si
Sursa foto: pixabay.com
Text: Oana Pescaru
Comments
You may also like
-
04 Nov
3 moduri de a economisi mai mulți bani
LifestylePoate nu-ți vine să crezi, dar există numeroase metode de a economisi fără să simți ...
-
06 Mar
Miresme binefacatoare. Mirosuri care ne fac bine
LifestyleMiresme binefacatoare -La prima vedere, pare că aromaterapia se referă la orice formă de utilizare ...
-
08 Jan
Arad, oraș reper al culturii
CălătoriiMonumente de artă, clădiri cu valoare istorică, lăcașuri de cult și numeroase locuri de agrement ...
-
21 Nov
Tot cu el te-ai căsători? Fa un test si afla!
TesteToate femeile sunt convinse că știu ce să răspundă în cazul în care cineva le-ar ...