Viata in roz

21 January of 2016

Când spui „viața în roz“te gândești la clipe frumoase, liniștite, lipsite de griji, nu-i așa? Sau poate îți vine în minte melodia plină de dragoste și chef de viață „La vie en rose“, ori poate asociezi viața în roz cu momente de neuitat din copilărie

Fiind o combinație între alb și roșu, rozul conține nevoia de ac­țiune a roșului, care ajută la obținerea succesului, dar și puritatea oferită de culoa­rea albă. Este pasiunea și pute­rea culorii roșii îmblânzite de puritatea, deschiderea albului.

Rozul este feminin și romantic, afectuos, intim, protector. E o cu­loare intuitivă, arătând tan­dre­țe și bunătate, empatie și sen­sibilitate. În psihologia culorilor, rozul înseamnă spe­ranță, poziti­vism, ins­pi­ră căldură și sen­timen­te de confort, senzația că totul va fi bine.

vintage-635259_960_720Rozul semnifică dragoste, compasiune. Este corelată cu iubire necondiționată și înțe­legere, cu a dărui și a primi afec­țiune. Roz și roșu sunt culorile dra­gostei. Inimioare roz, abțibil­duri aplicate pe scrisorile de dra­­goste sau bile­țele… toate vin să aducă un plus de bucurie.

Datorită condiționării sociale, care corelează căldura și tan­dre­țea cu rozul, culoarea roz este asociată femi­ni­tății. Cele mai multe fete se îmbracă în roz de la vârste foarte mici. Multe dintre ele se exprimă prin această culoare. Această culoare are o emoție specială, la care femeile răspund bine de obicei.

În zilele noastre și băr­bații se simt confortabil cu culoarea roz, incluzându-l în gar­de­robă sau în interioarele caselor.
Simbolizează bucuria și li­niș­tea sufletească. Oamenii văd rozul în natură când soa­rele răsare sau apune, când ai un sentiment de liniște.

Florile roz au un miros plăcut, iar fructele roz au un gust dulce-acrișor.

Fericirea – când ești mulțumit, îndrăgostit, ai emoții pozitive și obrajii se colorează fin în roz, au o culoare sănătoasă.

Rozul înseamnă sănătate, să fii într-o dispoziție bună, să vezi viața în roz. El este și culoa­rea ino­cenței, a emoțiilor necomplicate, a naivității.

Rozul calmează și asigură energia emoțională, te curăță de sentimentele de furie, agresiune, resentiment, abandon și ne­glijare. Cine poartă constant roz poate avea nevoie de acceptare, sprijin, iubire necondiționată.

Mai mult roz în viața ta

La propriu: în vesti­men­tație sau în accesorii, el dă o notă de optimism ținutei tale.
Decorațiuni interioare –dor­mitoare roz, pături sau doar perne roz, în contrast cu canapeaua etc.

Mâncarea și vinul de culoarea roz sunt și ele foarte gustoase.
Lucruri personale – laptopul, telefonul sau alte acceso­rii de birou, pixuri. Un set de len­jerie roz îți dă o stare bună.

La figurat: studiile con­fir­mă că expunerea la culoa­rea roz are un efect calmant asupra nervilor. Expunerea la roz (camere cu pereții roz) a persoanelor violente, a celor din închisori a dus la calmarea spi­ritelor. (Kate Smith – „Simbolismul culorilor“).

Nuanțele de roz – puteți să vă jucați cu nuanțele de la roz bonbon, până la roz fucsia. Rozul aprins este dinamic și sare în ochi. Rozul pal te liniș­tește, rozul e original. Prea mult roz deranjează însă.

Beneficii: rozul aduce relaxare, confort acasă și la serviciu, poate aduce bucurie pentru că ne amintește de vremea copilăriei etc.
Poți oricând să îți colorezi viața în roz la propriu și la figurat și nu vei regreta!

Citeste si

 

Sursa foto: pixabay.com

Text: Oana Pescaru

 

 

Comments

comments

Previous:

Sindrom burnout sau când munca te arde pe dinăuntru

Next:

Scapa de depresie in zece pasi

You may also like

Post a new comment