O viata fara bacterii

13 January of 2016

Bacteriile sunt peste tot. Iar casa ta nu face excepție. Și chiar dacă nu vei reuși să scapi definitiv de ele oricâtă curățenie ai face, te poți pune la adăpost cu câteva măsuri simple de igienă.

Reduci riscul dacă schimbi regulat:

Prosoapele
Umiditatea și transpirația absorbite de prosoapele din baie sunt teren fertil pentru dezvoltarea microbilor, deci și a ciupercilor. Cel mai bine ar fi să le înlocuiești cu unele curate la fiecare două zile sau măcar de două ori pe săptămână.

Pantofii sport
În adidași (că așa le spunem toți pantofilor sport, nu?) transpirăm mult și asta favorizează înmulțirea bacteriilor și a ciupercilor. Aerisește-i zilnic și spală-i săptămânal în înterior. Ideal ar fi să ne schimbăm adidașii la fiecare 6 luni cu alții noi, dar e o cheltuială pe care nu toți ne-o permitem.

Buretele de bucătărie
Buretele de vase e cuib pentru tot felul de bacterii, inclusiv E. coli și Salmonella. Și cum bacteriile se înmulțesc cu repeziciune, în doar 24 de ore un burete ajunge să găzduiască miliarde. Spală-l cu săpun cel puțin o dată pe zi și igienizează-l în fiecare seară ținându-l 30 de secunde în cuptorul cu microunde. Înlocuiește-l la fiecare două săptămâni.

Periuța de dinți
Clătește-o bine după ce o folosești și las-o să se usuce în aer liber. Ar fi bine să înlocuiești periuța o dată la 3 luni, căci îi scade puterea de a îndepărta placa bacteriană de pe dinți și gingii. De asemenea, dacă ai avut o amigdalită streptococică, renunță la vechea periuță, căci folosind-o te poți îmbolnăvi din nou.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: Angela Cîlțan
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Femeile au nevoie de mai mult somn decat barbatii

Next:

Exercitii simple pentru o memorie buna

You may also like

Post a new comment