Veselie de toamna. Idei bune si sanatoase

23 September of 2019

Veselie de toamna. Idei bune si sanatoase – Toamna este frumoasă așa că experimentăm veselie de toamnă. Avem idei bune și sănătoase. Plimbări prin natură, lumânări parfumate, alint la căldurică, asta înseamnă veselie de toamnă. Toamna are multe fețe frumoase!

Aprinde lumânări
Lumina caldă și aromele plăcute ne relaxează. Poți alege între următoarele arome: levănțică (liniștește nervii), vanilie (sporește încrederea în sine) sau cafea (stimulează procesul gândirii și înlesnește conexiunile).

Citeste si: Cizme de cauciuc. De ce le iubesc femeile

Gustă ceva dulce
Când afară plouă și este frig ni se face poftă de dulce, clar! Nu-ți face griji, corpul are nevoie acum de mai multă energie, deci ai liber la ciocolată!

Vizitează locuri de suflet
Nu e nevoie să te urci în avion ca să mergi la Paris, orașul iubirii. Toți cunoaștem câte un loc care ne încântă inima, o bancă liniștită în parc sau poate o biserică în care ne găsim liniștea.

Întâlnește-te cu prietenii
Oamenii apropiați ne fac bine. Ne dau senzația că suntem iubiți și apreciați, că putem să le spunem orice avem pe su-flet. Organizează o seară de jocuri de societate, mergeți la cinema cu toată gașca sau la SPA cu cea mai bună prietenă.

Citeste si: Culori de toamnă

Transpiră din belșug
Sauna întărește sistemul imunitar și alungă depresia de toamnă. Stimulii alternanți de căldură și rece determină sistemul nervos vegetativ să elibereze acei hormoni care fac bine imunității și înveselesc sufletul.

Creează imaginea fericirii
Ia o bucată mare de carton și vopsește-o în culoarea preferată. Apoi fixează pe ea lucruri de care te leagă amintiri frumoase, de exemplu, fotografii ale celor dragi, poze din concediu, bilete la concert, poezii romantice sau suvenire.

Mângâie un animal
Studiile au arătat că animalele au un efect la fel de pozitiv asupra dispoziției ca și partenerul de viață.

Mergi la muzee
Marile opere de artă au o magie aparte care ne face bine, iar creierul nostru eliberează hormonii fericirii – cel puțin asta au descoperit niște cercetători din Italia.

Vitamina C
Cercetători din Montreal au demon-strat că vitamina C întărește imunitatea și creează bună dispoziție. Se găsește din abundență în citrice, păducel, fenicul, ardei, kiwi.

Îmbracă-te colorat
Culorile vesele precum galben, roșu, roz, verde sau albastru ne fac fericite. Așa că împrospătează hainele tale de birou, de obicei gri, cu un batic colorat.

Citeste si: Savoare proaspătă de toamnă

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Previous:

Sindromul Stendhal sau supradoza de artă

Next:

Criza vârstei de mijloc. Cum faci fata si ceva sfaturi bune

You may also like

Post a new comment