Dragoș Bucur mai crede în Moș Crăciun

06 December of 2012

Media Pro Distribution

La numai 35 de ani, actorul Dragoș Bucur are o carieră impresionantă. A jucat într-o serie de filme de succes, a colaborat cu Cristi Puiu în „Marfa și banii“, în „Hârtia va fi Albastră“ și în „Moartea domnului Lăzărescu“, cu Cornel Porumboiu în „Visul lui Liviu“ și lista poate continua. Dragoș Bucur este dovada vie că notorietatea se câștigă nu prin tabloide și scandaluri, ci prin talent și muncă.

Există vreun lucru de care eşti sigur pe lumea asta?
D.B.: Într-o lume atât de schimbătoare și plină de imprevizibil e foarte greu să mai ai vreo certitudine. Totuși, exis­tă un lucru de care sunt foarte sigur, și anu­me că există Moș Crăciun. Îmi place să cred asta.

Criticile te dor sau te stimulează?
D.B.: Să mă doară?! Nu cred! Probabil că m-ar stimula, dar nu le ascult, nu le caut, nu le urmăresc.

O vorbă memorabilă de la părinți?
D.B.: Aveam în jur de 14 ani când tata mi-a spus: „Dacă vrei să bei, bea, dacă vrei să pierzi nopțile, pierde-le, dacă vrei să faci tâmpenii, fă-le, însă toate cu măsu­ră! Trebuie să ai echilibru în tot ce între­prinzi.“ Sunt cuvintele care m-au marcat și după care am încercat să mă ghidez în viață.

Cu cine voiai să semeni când aveai 7–8 ani?
D.B.: Nu-mi mai amintesc foarte bine ce voiam să fiu exact pe la 7–8 ani. Știu că atunci când eram mic îmi doream să fiu ca „Sandokan, tigrul Malaeziei“.

Cel mai bun lucru pe care l-ai obţinut cu bani puţini este…?
D.B.: Sunt de părere că lucrurile bune se obțin prin muncă, nu cu ajutorul banilor. Munca și dedicația sunt cele care îți oferă adevăratele satisfacții.

Câte numere de telefon știi pe dinafară?
D.B.: Știu câteva. Ți le și pot enumera, cred că sunt vreo 10 în total… Știu numărul soției mele, Dana, numerele părinți­lor noștri, pe ale câtorva anga­jați de la firma mea… Îmi mai amintesc şi acum numerele lui Alexandru Papadopol, Cristi Puiu și Ioana Flora, ca o reminiscenţă a sutelor de minute vorbite cu ei în timpul filmărilor de la „Marfa şi banii“.

Ce te-a încântat cel mai mult din noul tău film „Ho Ho Ho 2“?
D.B.: Cel mai mult mi-a plăcut faptul că, în sfârșit, fetița mea Sofia poate veni cu mine la un film în care joc. Până acum nu am vrut să îi arăt nimic din ce am făcut. Abia am așteptat data de 23 noiembrie ca să o luăm cu noi la premieră!

Ți s-a întâmplat să fii martorul unui miracol, așa cum ești în acest film?
D.B.: Cred în miracole, în cele divine, dar și în cele făcute de oameni. Dacă deschizi ochii cum trebuie, poți vedea o grămadă de miracole în jurul tău. Și acestea nu se întâmplă doar de Crăciun!

Cum te poți juca zilnic cu realul și imaginarul?
D.B.: Actoria nu este o joacă, ci este o meserie reală. Filmul este cel care creează sen­zația de imaginar.

Te tentează regia?
D.B.: Îmi place foarte mult meseria de ac­tor, în schimb re­gia nu mă ten­tea­ză. Am avut câteva încercări pe partea aceasta, dar cred că sunt mai bun ca actor decât ca regizor.

Te-ai costumat vreodată în Moș Crăciun?
D.B.: Nu e nevoie  să se costumeze cineva, pentru că la noi acasă vine Moș Crăciun cel ade­vă­rat… Chiar există familii în care tații se prefac, se îmbra­că în Moși!? Mi se pare ciudat, pentru că nu am auzit ni­cio­dată așa ceva!
Ivana Iancu

Comments

comments

Previous:

De ce le e frică starurilor?

Next:

BONNIE TYLER a zguduit Sala Palatului cu vocea sa unica!

You may also like

Post a new comment