Este o prajitura clasica, una din retele mostenite de la bunici, de la parinti si una din delicatesele zilelor de sarbatoare. Reteta de mai jos este o combinatie, intre vechi si modern, care te va ajuta sa o pregatesti foarte repede, cu rezultate sigure si fara prea mari complicatii.
Evident poti face crema de vanilie in casa daca alegi asta in locul prafurilor din plic, dar este ok si varianta … prescurtata.
Ingrediente pentru 24 de bucăți:
•1 borcan compot de vișine (720ml) •350 g unt moale •1 plic zahăr vanilinat •4 ouă •350 g făină •2 lingurițe praf de copt •900 ml lapte UHT •40 g cacao •2 plicuri praf pentru budincă de vanilie •200 g ciocolată amăruie pentru glazurat •100 g ciocolată cu lapte pentru glazurat •40 g fistic măcinat

Valurile Dunării in farfurie
Preparare:
1. Scurgeți vișinele din compot. Amestecați 250 g unt, 250 g zahăr și zahărul vanilinat până ce se topește zahărul. Adăugați pe rând ouăle, la un interval de 2 minute. Amestecați făina și praful de copt. Frământați un aluat cu 100 ml lapte. Împărțiți aluatul în două bucăți. O jumătate întindeți-o într-o tavă unsă cu grăsime, iar cealaltă frământați-o cu 50 ml lapte si cacao.
2. Încingeți cuptorul la 175ºC. Întindeți aluatul cu cacao peste cel simplu, apoi puneți vișinele și coaceți 30 min.
3. Amestecați 100 ml lapte cu budinca. Fierbeți laptele și zahărul rămase. Fierbeți puțin laptele și praful de budincă, puneți-l într-un castron și lăsați-l să se răcească acoperit cu folie de celofan.
4. Amestecați budinca. Într-un alt castron bateți restul de unt, apoi încorporați budinca treptat, câte o lingură o dată. Acoperiți prăjitura cu crema, pe care o modelați în valuri.
5. Topiți ciocolata pentru glazură, glazurați prăjitura și presărați fisticul.
Preparare: 1 oră; Coacere: cca. 15 min.; Răcire: 4 ore.
410 kcal/porție
Comments
You may also like
-
02 Dec
Crema de lapte – simpla, buna, rapida, gustoasa, versatila
CulinarCrema de lapte este una dintre cele mai bune si mai rapide creme pe care ...
-
21 Jan
Brioșe cu dovleac. Rețetă vegană cu puțin ciocolată
CulinarPentru pofticioșii care nu vor să le fie afectată silueta, vă prezentăm un desert ușor ...
-
30 Oct
File de vițel cu salsa verde
CulinarIngrediente pt. 4 porții: •2 legături pătrunjel •2 căței de usturoi •2 fileuri de sardele ...
-
30 Mar
Pui fraged, în straie noi, de primăvară…
CulinarCopănele aromate marinate în muștar cu miere Ingrediente (4 porții): •2 lingurițe muștar •1 linguriță ...