Valurile Dunării – fiecare bucățică e un deliciu

20 November of 2009

Este o prajitura clasica, una din retele mostenite de la bunici, de la parinti si una din delicatesele zilelor de sarbatoare. Reteta de mai jos este o combinatie, intre vechi si modern, care te va ajuta sa o pregatesti foarte repede, cu rezultate sigure si fara prea mari complicatii.

Evident poti face crema de vanilie in casa daca alegi asta in locul prafurilor din plic, dar este ok si varianta … prescurtata.

Ingrediente pentru 24 de bucăți:

1 borcan compot de vișine (720ml) •350 g unt moale •1 plic zahăr vanilinat •4 ouă •350 g făină •2 lingurițe praf de copt •900 ml lapte UHT •40 g cacao •2 plicuri praf pentru budincă de vanilie •200 g ciocolată amăruie pentru glazurat •100 g ciocolată cu lapte pentru glazurat •40 g fistic măcinat

 

Valurile Dunării in farfurie

Preparare:

1. Scurgeți vișinele din compot. Ames­tecați 250 g unt, 250 g zahăr și zahărul vanilinat până ce se topește zahărul. Adăugați pe rând ouăle, la un interval de 2 minute. Ames­­tecați făina și praful de copt. Frământați un aluat cu 100 ml lapte. Împărțiți aluatul în două bucăți. O jumătate întindeți-o într-o tavă unsă cu grăsime, iar cealaltă frământați-o cu 50 ml lapte si cacao.

2. Încingeți cuptorul la 175ºC. Întindeți aluatul cu cacao peste cel sim­­plu, apoi puneți vișinele și coaceți 30 min.

3. Amestecați 100 ml lapte cu budinca. Fierbeți laptele și zahărul rămase. Fierbeți puțin laptele și praful de budincă, puneți-l într-un castron și lăsați-l să se răcească acoperit cu folie de ce­­lofan.

4. Amestecați budinca. Într-un alt cas­­­tron bateți restul de unt, apoi încorporați budinca treptat, câte o lingură o dată. Acoperiți prăjitura cu crema, pe care o modelați în valuri.

5. Topiți ciocolata pentru glazură, glazurați prăjitura și presărați fisticul.

Preparare: 1 oră; Coacere: cca. 15 min.; Răcire: 4 ore.

410 kcal/porție

 

Comments

comments

 

Next:

Brânză fină – cu garnituri picante

You may also like

Post a new comment