Valentine, ce-ai facut?

12 February of 2016

Sărbătoriți iubirea? Cine-i îndrăgostit va răspunde imediat: în fiecare zi!

Și atunci de ce mai trebuie să existe o zi a îndrăgostiților? De ce inimioare de pluș și flori obligatorii? De ce bomboane de ciocolată și “cine romantice”? Evident, de dragul consumului, răspund triumfător armatele de “grinch” ai valentinului, obsedați de campania mondială destinată a le scoate banii din buzunar. Printre ei se ridică și aripa “românilor verzi” care, sub presiunea Valentinului importat l-au scos repede la înaintare o tradiție regională relativ obscură, Dragobetele – a propos, sa ridice mâna cine a auzit de Dragobete înainte de a se fi săturat de Valentin!

Cert este ca in urma cu vreo 25 de ani Sfântul Valentin era un necunoscut și o curiozitate, iar acum a devenit ocazie pentru vacanțe somptuoase… De la a constata asta până la a deveni un “grinch” este doar un pas. Eu însă te provoc să nu îl faci!

În Evul Mediu, Valentin era prilej pentru o sărbătoare populară în care distracția principală era de a forma cupluri ad-hoc, “căsătorii provizorii” de-o zi. Unele cupluri țineau, altele nu. Dar în ziua aceea niciun suflet nu trebuia să rămână singur, ca o amintire a faptului că oamenii sunt făcuți pentru a trăi în perechi. În tradiția Valentinului, ca și în cea a Dragobetelui, ca și în cea care urmează, a năvalnicului Mărțișor, nu găsim nici urmă de demonstrații de fidelitate sub formă de cadouri scumpe sau gesturi extravagante cu orice preț!

Tocmai de aceea eu îți propun să-ți sărbătorești iubirea prin iubire, dacă ai norocul să te fi vizitat, sau prin speranță dacă nu te-a vizitat încă. Să-ți sărbătorești feminitatea simțindu-te frumoasă și atrăgătoare! Nu e nimic rău în a ne aduce aminte de toate acestea, iar dacă Valentin, Dragobetele sau Mărțișorul ne-o amintesc, cel mai bine ar fi să le mulțumim tuturora!

 

Articol exclusiv online
Text: Roxana Melnicu
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

5 lucruri interesante din lumea sexului

relatia ta, cuplu care se saruta in ploaie

Next:

Ce se va intampla cu relatia ta in urmatorii cinci ani?

You may also like

Post a new comment