O vacanta de neuitat, in Orientul Indepartat

27 January of 2016

Deși a noua insulă ca mărime din lume, Sri Lanka, a cărei denumire s-ar traduce prin sintagma „splendida insulă plină de soare”, pare minusculă în comparație cu India, statul în sudul căruia se află. Cele două țări sunt despărțite de strâmtoarea Palk, ținutul denumit odinioară Ceylon (Țara Leilor) măsurând 400 km de la nord la sud și 200 km de la est la vest. Câmpiile fertile și dens populate de pe coastă, masivul muntos din interiorul țării și zona aridă cu roci calcaroase din nord formează trei regiuni distincte.

indian-elephant-264749_960_720În afara ceaiului de Ceylon, faimos în întreaga lume, principalele produse agricole ale insulei sunt orezul, scorțișoara și cauciucul natural. Deși considerată zonă de conflict, alimentată de rebelii tamili timp de peste trei decenii, Sri Lanka s-a dezvoltat într-un ritm rapid, oferind facilități și pachete turistice care au contribuit semnificativ la creșterea economică a țării.

Veșnic verde și scăldată de razele generoase ale soarelui, minunata insulă din Golful Bengal își merită supranumele de „Perlă a Indiei”.
Colombo, capitala statului Sri Lanka, adăpostește cel mai mare port maritim al țării, așezat pe o rută comercială importantă, între Europa și Orientul Îndepărtat, concentrând astfel 70% din potențialul economic al întregii țări. Menționat încă din anul 1344, satul pescăresc de altădată a devenit capitală în anul 1815, înflorind economic odată cu inaugurarea Canalului Suez.

Ceaiul negru uva este foarte 
apreciat de către locuitorii insulei, acesta caracterizându-se printr-o aromă subtilă, și este cultivat pe podișurile din interiorul țării.

Elefantul este animalul cel mai respectat în Sri Lanka, fiind folosit la efectuarea a numeroase munci. De asemenea, mândrul pahiderm joacă un rol important în ceremoniile religioase.  Pe insulă trăiesc aproximativ 3.000 de elefanți nagadipa, de pe micuța insulă Nainathivu, este considerat locul în care a poposit Buddha în timpul celei de-a doua călătorii în Sri Lanka. Localitatea este una din-tre cele mai renumite din țară și important loc de pelerinaj.

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Admirand frescele Moldovitei

Next:

Sărata Monteoru

You may also like

Post a new comment