„Suntem o agenție de comunicare și PR specializată în domeniul proiectelor sociale și culturale. Din echipă fac parte oameni care aduc laolaltă experiență de lucru în companii, agenții de publicitate, administrație publică, ONG-uri, mediu academic“, își începe prezentarea Alexandra Arnăutu. Ce aduce nou agenția If Magic? Cunoștințe de protocol și etichetă de înalt nivel, o rețea ce cuprinde sectoarele cele mai diverse, de la companii la ONG-uri, artiști, personalități și presă și, mai ales,
credința că relațiile de lungă durată sunt cele bazate pe încredere și respect reciproc.
După 6 ani în slujba Casei Regale a României, ca secretar al Majestății Sale Regelui, și apoi ca șef de cabinet al A.S.R. Principesa Margareta a României, timp în care a avut un rol important în proiectele instituționale, sociale și culturale ale Familiei Regale, în anul 2008 Alexandra a decis să facă un pas curajos către antreprenoriat și a fondat If Magic, agenția în care își poate pune în practică talentul de a aduce împreună oameni inspirați, capabili să miște lucrurile.
Mărturie stau proiectele desfășurate: coordonare și organizare de evenimente în cadrul Nunții de Diamant a Majestăţilor Lor Regele Mihai şi Regina Ana ai României (2008); „Pasărea de foc“ – primul proiect de dans comunitar din România, inițiat de Asociaţia „Jungen Rumänen eine Chance” (2009); Concertul Caritabil Anual al Fundaţiei Principesa Margareta a României în beneficiul proiectului „Tinere talente“ (2010); Valentine’s Day Charity Ball (2009, 2011) al Fundației „Blue Heron“; evenimentele Fundaţiei Gentica din cadrul Săptămânii Globale a Antreprenoriatului (2008 și 2009); acțiunile ecologice în cadrul campaniei naționale iniţiate de Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec „Locul deşeurilor nu este în casă“; proiecte editoriale, expoziții.
Agenția are în plan organizarea de reuniuni într-o atmosferă relaxată, în care oamenii să-și împărtășească experiența, viziunea pe o temă prestabilită. În aceeași linie se înscriu cursurile și seminarele lansate la sfârșitul lui 2011: „Angajat la stat. Vreau un job bun la privat“…
„Dana și Ion Georgescu, oameni obișnuiți cărora ne plac multe lucruri: hârtia, cărțile, meșteșugurile, natura, vechiul, frumosul în general, și tot ceea ce ne face să «vibrăm».“ Așa se prezintă cei doi visători, soț și soție, care au deschis în august 2011 porțile Morii de hârtie.
„Acesta este proiectul vieții noastre“, spune Dana. Dacă acum 2 ani și jumătate era o simplă idee, un vis care avea doar un nume, acum Moara de hârtie a prins viață și crește sub un colț de cer din minunata Comana, județul Giurgiu.
Proiectul urmăreşte recrearea unor ateliere de hârtie manuală, legătorie de carte şi tipar înalt – cele trei meserii care au contribuit din vechime la realizarea cărţilor. Moara de hârtie este în acelaşi timp un atelier unde oamenii pot lucra efectiv la manufactuarea hârtiei, pot tipări şi lega cărţi, dar şi un muzeu, pentru că echipamentele pe care se lucrează sunt vechi, fiecare are istoria lui. Dincolo de a fi doar un loc unde se pot crea lucruri unice, Moara de hârtie este şi un loc unde cei interesaţi pot afla, prin intermediul altor exponate muzeale (gravuri, obligaţiuni, cărţi poştale, timbre), istoria hârtiei, tiparului şi legătoriei, dar şi un loc unde pasionaţii pot învăţa cele trei meşteşuguri. De aceea, ei îl numesc „atelier–muzeu“.
„Ne adresăm în principal publicului interesat de cultură şi creativitate, persoanelor ce doresc să evadeze din lumea produselor de serie «perfecte» şi să se întoarcă, din când în când, în lumea manufacturii, a lucrurilor frumoase tocmai în imperfecţiunea lor, care le conferă unicitate și o energie specială. Moara poate fi ceea ce dorește fiecare «adept» al ei să fie. Așadar, suntem deschiși la tot felul de idei pe care cei care iubesc proiectul ar dori să le pună în aplicare și nu au locul și atmosfera potrivite“, mărturisesc Dana și Ion.
Nu le-a fost teamă că acest concept nu va avea succes. Ceea ce i-a făcut să meargă înainte în această perioadă a fost tocmai convingerea că vor reuși, că această idee trebuie să prindă viață și că va aduce bucurie, iar succesul va veni și el treptat.
„Deși ne-au încurajat de la început, noi i-am simțit…
Cătălina Oprea
Citește continuarea celor două mărturii în numărul 3/2012 al revistei “Ioana”, acum pe piață.
Comments

Previous:
Catrinel Sandu: “Dacă ar fi după mine, mi-aș lua toți prietenii acolo”

Next:
N-a rezistat și s-a întors la mine. Povești adevărate!
You may also like
-
19 Jun
Căldărușani, pe malul lacului…
CălătoriiMănăstirea, aflată la doar 50 km de București, a fost ctitorită de Matei Basarab în ...
-
03 Jul
11 întrebări pentru Cristina Șoloc
Reportaje și interviuriTVR Vremea amazoanelor nu a trecut nici măcar în epoca iPod touch-urilor. O demonstrează femeile ...
-
-
12 Sep
Acasă, în paradis…
Reportaje și interviuriSe numesc Jeanina și Sebastian și, în 2010, și-au luat lumea-n cap şi au emigrat ...