“Urmează-ți visul în ciuda obstacolelor”

25 January of 2012

Credit foto: Arhiva If Magic

„Suntem o agenție de comunicare și PR specializată în domeniul proiectelor sociale și culturale. Din echipă fac parte oameni care aduc laolaltă experiență de lucru în companii, agenții de publicitate, administrație publică, ONG-uri, mediu academic“, își începe prezentarea Alexandra Arnăutu. Ce aduce nou agenția If Magic? Cunoștințe de protocol și etichetă de înalt nivel, o rețea ce cuprinde sectoarele cele mai diverse, de la companii la ONG-uri, artiști, per­sonalități și presă și, mai ales,
cre­dința că relațiile de lungă durată sunt cele bazate pe încredere și res­pect reciproc.

După 6 ani în slujba Casei Regale a României, ca secretar al Majestății Sale Regelui, și apoi ca șef de cabinet al A.S.R. Principesa Margareta a României, timp în care a avut un rol important în proiectele instituționale, sociale și culturale ale Familiei Regale, în anul 2008 Alexan­dra a decis să facă un pas curajos către antreprenoriat și a fondat If Magic, agenția în care își poate pune în practică talentul de a aduce împreună oameni inspirați, capabili să miște lucrurile.

Mărturie stau proiectele des­fă­șu­rate: coordonare și organizare de evenimente în cadrul Nunții de Diamant a Majestăţilor Lor Regele Mihai şi Regina Ana ai României (2008); „Pasărea de foc“ – primul proiect de dans comunitar din Româ­nia, inițiat de Asociaţia „Jungen Rumänen eine Chance” (2009); Con­certul Caritabil Anual al Fundaţiei Principesa Margareta a României în beneficiul proiectului „Tinere talente“ (2010); Valen­tine’s Day Charity Ball (2009, 2011) al Fundației „Blue Heron“; evenimentele Fundaţiei Gentica din cadrul Săptă­mânii Globale a Antreprenoriatului (2008 și 2009); acțiunile ecologice în cadrul campaniei na­țio­nale iniţiate de Asociaţia Româ­nă pentru Reciclare RoRec „Locul deşeu­rilor nu este în casă“; proiecte editoriale, expoziții.

Agenția are în plan orga­nizarea de reu­ni­uni într-o atmos­feră rela­xată, în care oamenii să-și împăr­tășească expe­rien­ța, viziunea pe o temă pre­sta­bi­lită. În aceeași linie se înscriu cursurile și se­mi­narele lansate la sfârșitul lui 2011: „Angajat la stat. Vreau un job bun la privat“…

 

Credit foto: Arhiva Moara de hartie

„Dana și Ion Georgescu, oameni obișnuiți cărora ne plac multe lucruri: hârtia, cărțile, meșteșu­gurile, natura, vechiul, frumosul în general, și tot ceea ce ne face să «vibrăm».“ Așa se pre­zintă cei doi visători, soț și soție, care au des­chis în august 2011 porțile Morii de hârtie.
„Acesta este proiectul vieții noastre“, spune Dana. Dacă acum 2 ani și jumătate era o simplă idee, un vis care avea doar un nume, acum Moara de hârtie a prins viață și crește sub un colț de cer din minunata Comana, județul Giurgiu.
Proiectul urmăreşte recrearea unor ateliere de hârtie manuală, legătorie de carte şi tipar înalt – cele trei meserii care au contribuit din vechime la realizarea cărţilor. Moara de hârtie este în acelaşi timp un atelier unde oamenii pot lucra efectiv la manufactuarea hârtiei, pot tipări şi lega cărţi, dar şi un muzeu, pentru că echipamentele pe care se lucrează sunt vechi, fiecare are istoria lui. Dincolo de a fi doar un loc unde se pot crea lu­cruri unice, Moara de hârtie este şi un loc unde cei interesaţi pot afla, prin intermediul altor exponate muzeale (gravuri, obligaţiuni, cărţi poştale, timbre), istoria hârtiei, tiparului şi legătoriei, dar şi un loc unde pasionaţii pot învăţa cele trei meşteşuguri. De aceea, ei îl numesc „atelier–muzeu“.
„Ne adresăm în principal publi­cului interesat de cultură şi creativitate, persoanelor ce doresc să evadeze din lumea produselor de serie «perfecte» şi să se în­toarcă, din când în când, în lumea manu­fac­turii, a lucrurilor frumoase tocmai în im­per­fecţiunea lor, care le conferă unicitate și o energie specială. Moara poate fi ceea ce do­rește fiecare «adept» al ei să fie. Așadar, sun­tem deschiși la tot felul de idei pe care cei care iubesc proiectul ar dori să le pună în aplicare și nu au locul și atmosfera potrivite“, mărturisesc Dana și Ion.

Nu le-a fost teamă că acest concept nu va avea succes. Ceea ce i-a făcut să meargă înainte în această peri­oadă a fost tocmai convingerea că vor reuși, că această idee trebuie să prindă viață și că va aduce bucurie, iar succesul va veni și el treptat.

„Deși ne-au încurajat de la început, noi i-am simțit…

 

Cătălina Oprea

 

Citește continuarea celor două mărturii în numărul 3/2012 al revistei “Ioana”, acum pe piață.

Comments

comments

Previous:

Catrinel Sandu: “Dacă ar fi după mine, mi-aș lua toți prietenii acolo”

Next:

N-a rezistat și s-a întors la mine. Povești adevărate!

You may also like

Post a new comment