Urmează aceste sfaturi și ajută-ți părul să crească mai repede

14 May of 2018

Deși sunt multe femei ce preferă tunsorile scurte, majoritatea își doresc o podoabă capilară ca în reviste, un păr lung, frumos și sănătos.

Extensiile de păr sunt cea mai bună soluție atunci când îți dorești să ai părul lung, însă uneori, acestea pot provoca adevărate bătăi de cap. Pe lângă faptul că sunt costisitoare, acestea necesită îngrijire specială, iar produsele destinate lor te fac să scoți de două ori mai mulți bani din portofel decât atunci când ai un ritual normal de îngrijire a părului tău. Și dacă se poate, de ce să nu îți ajuți părul să crească, pentru a te bucura de un look așa cum îți dorești? Dacă încă mai crezi că este imposibil, iată cinci sfaturi care îți vor face părul să crească și să aibă un aspect curat și sănătos.

În mod ironic, foarfeca este prietenul tău

Cu toate că tăierea constantă a vârfurilor nu îți va face părul să crească mai repede, acesta va arăta mai sănătos și va avea mai multă forță. În cazul în care părul nu este sănătos de la rădăcină până la vârfuri, acestuia îi va lua foarte mult timp să crească! Părul trebue scurtat odată la 10-12 săptămâni.

Folosiți balsam la fiecare șamponare. Balsamul ajută la înlocuirea lipidelor și proteinelor din interiorul firului de păr, precum și sigilează cuticula pentru a ajuta la prevenirea mai multor daune, astfel încât părul să crească mai repede și să fie mai sănătos.

Aplicați un ulei sau o masca-tratament săptămânal. Pentru ca părul să atingă lungimea pe care o dorești, este important să îl hrănești cu tot ceea ce are nevoie, iar acest lucru înseamnă mai mult decât balsam. Măștile și uleiurile sunt foare utile atunci când vine vorba despre hrănirea și hidratarea părului, așa că aplicarea acestora pe păr o dată pe săptămână, îți va întări și însănătoși părul .

Perie corect părul

Periajul constant poate provoca daune fizice părului tău. Atunci câdn descurci părul, începe de jos în sus pentru a evita să îți smulgi părul din rădăcină. Mișcările trebuie să fie lente și calme. De asemenea, părul nu trebuie niciodată pieptănat când este ud, acela este momentul în care firul de păr este extrem de slab și se poate rupe foarte ușor.

Scăpa de perna din bumbac. Pentru a avea cât mai multă grijă de părul tău, acesta trebuie să nu se afle în contact cu suprafețe dure precum bumbacul. Renunță la această pernă și înlocuiește-o cu una dintr-un material foarte moale precum mătasea sau satinul. Astfel, deși părul tău se va freca de fața de pernă peste noapte, aceasta este îndeajuns de moale încât să nu îl avarieze.

Niciodată nu îți mai înfășura părul într-un prosop. Aceste prosoape mari și grele sunt unul dintre principalele motive de rupere a părului. Toate firele mici și fragile din jurul feței vor fi predispuse la rupere întrucât se vor încurca în firele țesute din prosop. Pe lângă asta, cea mai sănătoase uscare este cea a părului lăsat liber!

Schimbă locul în care îți prinzi coada Acest lucru poate să pară extrem de ușor, însă este foare important! În cazul în care îți prinzi mereu coada în același loc, zona aceea va deveni sensibilă și predispusă la căderea firelor de păr! Dacă schimbi mereu poziția cozii, părul tău nu se va deteriora și va continua să crească sănătos.

Clatește părul cu apă rece după fiecare spălare. Acest lucru îți ajută într-adevăr părul să crească lung și sănătos. În urma spălării cu apă caldă, foliculii din păr se deschid și devin vulnerabili. Clatirea cu apă rece îi va închide și va sigila produsul în interiorul firului de păr, plus că va ajuta la oprirea procesului de deshidratare.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Epilare fără iritații. Cateva sfaturi necesare

Next:

Cartea ta de vizită: unghii frumoase

You may also like

Post a new comment