Uriasele beneficii ale marelui O

10 July of 2015

I se mai zice şi „aspirina săracului“, dar noi n-o să-i zicem aşa, că suntem fete fine. O să-i spunem, simplu şi ca la carte, „orgasm“. Acel cumul de momente extatice născute în urma sexului de calitate. Iar lista de beneficii aduse corpului se întinde dincolo de plăcere.

Voi începe cu o statistică nu foarte… sexy. Conform unor studii recente, efectuate pe subiecţi cu diferite vârste şi din diferite medii sociale, aproape 50% din femeile angajate într-o relaţie stabilă nu au parte de „scântei“ la orizontală. Unele nu au avut niciodată, nici nu ştiu ce e acela orgasm, iar altele au lăsat în urmă, odată cu trecerea anilor, preocuparea pentru a se simţi bine în pat. Şi nici nu-i de mirare: stresul e boala secolului, iar presiunea de a fi eficientă la job şi fără cusur în viaţa de familie, ca mamă, în special, e uriaşă. Orele de somn sunt tot mai puţine, oboseala cronică se instalează, şi, atunci, de unde chef de amor „cu finalizare“?

Abia dacă ne mai facem timp să bifăm acuplări rapide, doar ca să nu spunem că n-am făcut sex. Însă câtă vreme vom considera orgasmul un lux sau un moft, lucrurile nu se vor schimba în bine. O viaţă sexuală sănătoasă şi satisfăcătoare nu e doar o sursă de plăcere şi de a-ţi ţine bărbatul departe de ispite, ci şi un mod prin care te menţii sănătoasă şi în formă. Iată câteva dovezi.

Citeste si: Cum obții ce vrei în pat. Lectie de sex

Un fel de medicament Beneficiile de care te poţi bucura în urma unei partide sănătoase de sex nu-s deloc puţine. ❤  Sexul alungă depresia datorită prostaglandinei, hormon prezent în spermă şi care echilibrează secreţia feminină de hormoni. Aceste interacţiuni au loc, bineînţeles, în lipsa prezervativului, dar nu renunţa la el în caz de sex cu parteneri ocazionali. Chiar şi sexul cu prezervativ are numeroase beneficii, vei vedea mai jos. ❤  Un preludiu serios şi, la final, orgasmul determină o secreţie însemnată de oxitocină, analgezic natural şi hormon responsabil cu senzaţia de împlinire, ataşament şi confort sufletesc. Mai mult, studii recente au asociat oxitocina cu reducerea riscului de cancer la sân. ❤  În timpul orgasmului, secreţia de adrenalină şi dopamină creşte, aceste două substanţe îmbunătăţind rezistenţa organismului la boli. Aşadar, când simţi că te paşte o răceală, nu fugi către dulăpiorul cu medicamente, ci ia-ţi bărbatul şi tratează-te natural.

Drumul spre extaz OK, orgasmul e minunat, dar cum ajungem la el? În primul rând, se ştie că principala zonă erogenă a femeii este creierul. Contează ce aude, ce vede, ce i se spune, ce crede ea despre sine, pentru a ajunge la climax în urma actului sexual. Preludiul este foarte important, nu sări peste el. Cuvintele tandre, la fel. Încurajează-ţi partenerul să te mângâie unde vrei şi cum vrei sau fă-o singură, în faţa lui, şi vei vedea ce urmează. Sunt de mare ajutor: ❤  Sportul (o condiţie fizică bună determină performanţe excelente în pat).

Citeste si: Scapă de temerile sexuale

În plus, exerciţiile pelvine (Kegel) tonifică musculatura vaginală şi oferă senzaţii tari. ❤  O respiraţie corectă: îmbunătăţeşte circulaţia sangvină, sporind plăcerea. Nu respira sacadat, superficial şi cu gemete, cum ai văzut în filmele deocheate, mai ales dacă ai probleme cu atingerea orgasmului. Inspiră adânc şi expiră lent, savurând fiecare clipă şi fiecare atingere. „Sonorul“ va veni şi el, dacă e cazul. ❤  Lubrifiantele – nu-ţi fie jenă să apelezi la ele, fac minuni în timpul preludiului şi asigură o penetrare uşoară, fără dureri, în special dacă partenerul foloseşte prezervativ.

Credit foto: © Igor Mojzes – Fotolia

 

Comments

comments

Previous:

Descatuseaza-ti energia sexuala!

incredere in sine

Next:

Corpul meu, o chestiune de incredere in sine

You may also like

Post a new comment