Unghii îngrijite. Unghii perfecte

09 November of 2015

Mâinile sunt cartea noastră de vizită, așa că trebuie să le acordăm atenția cuvenită. Ce este de făcut atunci când unghiile noastre nu mai arată așa cum ar trebui? Cu puțină răbdare și câteva trucuri simple, le poți reda sănătatea și frumusețea.

Iată câteva dintre cele mai frecvente probleme ale unghiilor și rezolvarea lor, pentru a avea unghii perfecte.

Mici șanțuri – Cele pe lung sunt inofensive și au de cele mai multe ori cauze genetice, fiind provocate de înaintarea în vârstă. Le poți rezolva cu o pilă foarte fină și un lac de umplere. Cele pe lat apar de obicei când patul unghial este afectat.

Unghii casante – Dacă stai prea mult cu mâinile în apă, săpun sau detergenți, unghiile vor avea de suferit. Așa că folo-sește mereu mănuși menajere, iar seara masează-ți unghiile cu ulei de măsline.

Exfoliere – Unghiile care se exfoliază au nevoie de foarte multă atenție: împachetările cu parafină sau alte ingrediente hidratante sunt bine-venite.

Unghii pătate – Folosește lacuri pentru înălbire sau zeamă de lămâie. De asemenea, când alegi oje colorate, nu uita să aplici un lac transparent înainte.

Unghii moi -Tratamentele cu biotină (se găsește în farmacii) contribuie la întărirea unghiilor.

Pete albe – Nu au legătură cu lipsa de calciu, ci sunt spații goale formate între straturile unghiei.

Citeste si: Misteriosul fenomen al aplicării lacului de unghii

Cele mai bune trucuri pentru mâini catifelate

1. Peeling
– Amestecă crema preferată de mâini cu puțin zahăr și masează mâinile cu mișcări circulare. Un astfel de peeling curăță straturile superioare ale pielii, pregătind-o pentru hidratare.

2. Mască intensivă
– Prepară o mască din 2 linguri de brânză de vaci și 2 linguri de miere. Aplic-o pe mâini, apoi învelește în folie alimentară și las-o să acționeze timp de 30 de minute.

3.Protecție
– Când temperaturile de afară scad, mâinile devin foarte sensibile și uscate. Folosește crema în fiecare dimineață și seară și protejează-le cu mănuși din materiale naturale și călduroase.

Citeste si: 7 pasi pentru unghii de diva

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

10 trucuri pentru un par cu mai multa stralucire

Next:

Magia săpunului cu levanțică

You may also like

Post a new comment