Ne admirăm în fiecare dimineață în oglindă și ne bucurăm că pielea este strălucitoare și sănătoasă. Uneori însă, mai ales când ne bucurăm că am scăpat de problemele specifice adolescenței (de exemplu, acneea), observăm că în jurul nasului, pe bărbie sau pe pomeți mici puncte negre, inestetice și deranjante ne-au invadat tenul.
Ele apar în momentul în care pielea nu este curățată în profunzime, porii sunt înfundați, iar grăsimea se acumulează la nivelul superior al epidermei. Din cauza oxidării și a poluării, aceste mici puncte de grăsime capătă culoarea neagră. Ce-i de făcut? În primul rând, să acorzi o mai mare importanță curățării. Dimineața și seara (dacă este nevoie și ai timpul necesar, chiar și la prânz), îndepărtează urmele de praf folosind fie un săpun, fie o loțiune antibacteriană. Machiajul lăsat pe față prea mult timp încarcă și el porii. Așa că nu căuta nicio scuză să nu te demachiezi, chiar și când ești foarte obosită. Dacă ai tenul încărcat sau predispus la apariția punctelor negre, caută produse dermatocosmetice. Anumite ingrediente cosmetice îți încarcă pielea în exces, contribuind la apariția problemelor de acest tip.
Soluții pentru îndepărtarea comedoanelor
- Băile cu abursunt potrivite pentru că deschid porii, ajutându-te să îndepărtezi impuritățile mult mai ușor. Cu toate acestea, e indicat să apelezi la ajutorul unui specialist care, la cabinet, are la îndemână instrumentele necesare, dar și produsele dermatocosmetice pentru a îndepărta igienic punctele negre.
- Peeling de două ori pe săptămână
Alocă acestei operațiuni 15-20 de minute. Poți folosi un produs din comerț sau poți prepara chiar tu un peeling care te va ajuta să îndepărtezi celulele moarte de pe față. Potrivit oricărui tip de piele este cel cu miere și scorțișoară. Folosește pentru a-l obține o linguriță cu miere și una cu scorțișoară. Omogenizează-l bine și aplică-l pe zonele în care punctele negre ți-au dat bătăi de cap. Este indicat să faci operațiunea aceasta seara, pentru că peelingul poate fi lăsat să acționeze pe față întreaga noapte.
- Mască de lămâie
Amestecă zeama de la o lămâie cu o linguriță de ulei de migdale și puțină glicerină. Poți aplica această mască în fiecare zi, după ce te-ai demachiat.
Citeste si:
Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/
Comments

Previous:
Îmbracă-te potrivit siluetei tale

Next:
Acneea si cateva solutii simple de lupta impotriva problemei
You may also like
-
28 Jul
Ghimbirul, iute și îndrăgit
FrumusețeGhimbirul, iute și îndrăgit – I se mai spune și „foc divin“, iar cine îl ...
-
27 Jun
Secrete de frumusețe din țările reci
FrumusețeTe-ai întrebat vreodată cum de femeile care trăiesc în țările scandinave au tenul atât de ...
-
09 May
Câte flori de primăvară, atâtea tipuri de machiaj
FrumusețeCâte flori de primăvară, atâtea tipuri de machiaj. Vorbim si povestim despre toate acestea cu ...
-
25 Sep
Părul strălucitor, mereu în trend
FrumusețePălării cu boruri late uni sau în nuanțe tari, căciuli groase de lână, șepci multicolore ...