Un ten fără puncte negre

08 January of 2018

Ne admirăm în fiecare dimineață în oglindă și ne bucurăm că pielea este strălucitoare și sănătoasă. Uneori însă, mai ales când ne bucurăm că am scăpat de problemele specifice adolescenței (de exemplu, acneea), observăm că în jurul nasului, pe bărbie sau pe pomeți mici puncte negre, inestetice și deranjante ne-au invadat tenul.

Ele apar în momentul în care pielea nu este curățată în profunzime, porii sunt înfundați, iar grăsimea se acumulează la nivelul superior al epidermei. Din cauza oxidării și a poluării, aceste mici puncte de grăsime capătă culoarea neagră. Ce-i de făcut? În primul rând, să acorzi o mai mare impor­tanță curățării. Dimineața și seara (dacă este nevoie și ai timpul necesar, chiar și la prânz), îndepărtează urmele de praf folosind fie un săpun, fie o loțiune antibacteriană. Machiajul lăsat pe față prea mult timp încarcă și el porii. Așa că nu căuta nicio scuză să nu te demachiezi, chiar și când ești foarte obosită. Dacă ai tenul încărcat sau predispus la apariția punctelor negre, caută produse dermatocosmetice. Anumite ingrediente cosmetice îți încarcă pielea în exces, contribuind la apariția problemelor de acest tip.

 Soluții pentru îndepărtarea comedoanelor

  1. Băile cu abursunt potrivite pentru că deschid porii, ajutându-te să îndepărtezi impuritățile mult mai ușor. Cu toate acestea, e indicat să apelezi la ajutorul unui specialist care, la cabinet, are la îndemână instrumentele necesare, dar și produsele dermatocosmetice pentru a îndepărta igienic punctele negre.
  2. Peeling de două ori pe săptămână

Alocă acestei operațiuni 15-20 de minute. Poți folosi un produs din comerț sau poți prepara chiar tu un peeling care te va ajuta să îndepărtezi celulele moarte de pe față. Potrivit oricărui tip de piele este cel cu miere și scorțișoară. Folosește pentru a-l obține o linguriță cu miere și una cu scorțișoară. Omogenizează-l bine și aplică-l pe zonele în care punctele negre ți-au dat bătăi de cap. Este indicat să faci operațiunea aceasta seara, pentru că peelingul poate fi lăsat să acționeze pe față întreaga noapte.

  1. Mască de lămâie

Amestecă zeama de la o lămâie cu o linguriță de ulei de migdale și puțină glicerină. Poți aplica această mască în fiecare zi, după ce te-ai demachiat.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Îmbracă-te potrivit siluetei tale

Next:

Acneea si cateva solutii simple de lupta impotriva problemei

You may also like

Post a new comment