Un pahar de bere pe zi creşte colesterolul bun

23 August of 2016

Colesterolul mărit (hipercolesterolemia) este un factor de risc cardiovascular și poate afecta toate grupele de vârstă. Instalarea acestuia poate fi prevenită printr-o alimentație sănătoasă și un stil de viață activ care include exercițiile fizice. Iată câteva alimente care ar putea reduce în organism nivelul colesterolului LDL, supranumit și colesterol rău.

Reduce LDL

O sursă de fibre solubile, berea consumată moderat (330 ml/zi/femei și 660 ml/zi/bărbați), poate crește nivelul colesterolului bun. Potrivit dr. Corina Zugravu, președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, ”nivelul colesterolului bun poate crește în sânge în timpul consumului de bere. Mai exact, studii științifice au arătat că un pahar de bere pe zi poate creşte nivelul de colesterol HDL, așa-numitul colesterol bun, având în același timp capacitatea de a reduce colesterolul de tip LDL, cel rău”.

Uleiul de măsline, eficient

Sursă bogată de antioxidanți (conține cel puțin 3 tipuri de antioxidanți: luteină, polifenoli, beta-caroten) uleiul de măsline este aliatul ideal în lupta organismului cu colesterolul mărit. Polifenolii (flavonoidele) sunt agenți antioxidanți care previn oxidarea lipoproteinelor, împiedicând astfel formarea depozitelor de colesterol în vasele sangvine. Potrivit specialiștilor, 2 linguri de ulei pe zi sunt cantitatea ideală de consum pentru o inimă sănătoasă.

Afla mai multe AICI

Spune-mi ce te supără, ca să-ți spun ce să mănânci
7 alimente care combat durerile

Comments

comments

mar verde dieta de trei zile

Previous:

O dieta simpla si buna – dieta de trei zile

Next:

Arnica, o planta minune

You may also like

Post a new comment