Un miez de lectură… captivant

04 January of 2010

Femeia și numeroasele sale moduri de a iubi

Ludmila Ulitkaia / Foto: Ed. Humanitas

Foto: Ed. Humanitas

Opt povestiri despre dragoste, destin și sensul vieții, concepute sub bagheta magică și duioasă a autoarei. Aflate constant sub presiunea unui regim sovietic totalitar, personajele sale nu renunță la dragoste și la plăcerea de a trăi. Sunt femei  care iubesc intens, dezgolite de prejudecăți și prezentate asemenea naturii lor inteligente, mereu fermecătoare, ascunse, visătoare și uneori naive.

Ludmila Ulițkaia

Cei dintâi și cei de pe urmă

Ed. Humanitas

Trei parteneri și o călătorie inițiatică, parcă fără început sau sfârșit

Peter Handke / Foto: Ed. Paralela 45

Foto: Ed. Paralela 45

Un farmacist atras de studiul ciupercilor, un poet care nu a mai dorit să scrie și un fost campion olimpic, participă la o lungă călătorie cu automobilul, plină de evenimente și neprevăzut. Aventurile, povestite ulterior autorului, sunt presărate cu întâmplări generate de prezența unor figuri amenințătoare, aparținând anumitor personaje din trecutul tulbure al celor trei călători. Spațiul și timpul par să nu mai cunoască nicio limită.

Peter Handke

Într-o noapte întunecată ies din casa mea liniștită

Ed. Paralela 45

Societatea britanică și emigranții

Andrea Levy / Foto: Ed. Leda

Foto: Ed. Leda

Romanul, foarte apreciat în rândul specialiștilor, relatează povestea a două cupluri, aparținând unor culturi și rase diferite, care ajung ca urmare a celui de-Al Doilea Război Mondial să locuiască împreună. Prejudecățile și mentalitatea mijlocului de secol XX reprezintă o componentă importantă a intrigii.

Andrea Levy

O insulă prea mică

Ed. Leda

Rolul maternității în viața unei femei

Jane Green / Foto: Ed. Polirom

Foto: Ed. Polirom

Trei femei, trei caractere diferite, toate la un moment al existenței în care prezența unui copil se dovedește prioritară. Julia dorește bebelușul pentru a-și consolida relația, Maeve îl obține în urma unei aventuri de o noapte, iar Sam devine obsedată de cel mic, neglijându-și astfel partenerul. Găsirea unui echilibru familial are loc în urma unor evenimente pline de umor.

Jane Green

Babyville

Ed. Polirom

Stilul inconfundabil al celebrelor cărți de spionaj

Gerard de Villiers / Foto: Ed. Meteor Press

Foto: Ed. Meteor Press

Gerard de Villiers revine cu relatarea unei noi misiuni a agentului special Malko Linge. Acțiunea se desfășoară în Bosnia-Herțegovina, urmărind capturarea primului președinte al Serbiei, acuzat de crime de război și genocid. Dintre personajele cărții nu lipsesc celebrele caractere feminine, la fel de atrăgătoare, pe cât de diabolice.

Gerard de Villiers

Dosarul K. În urmărirea lui Radovan Karadžiċ

Ed. Meteor Press

Un DVD aurit pentru un artist de aur: marele și nemuritorul Dem. Rădulescu

Dem. Radulescu / Foto: TVR Media

Foto: TVR Media

Într-un interviu oferit presei celebrul actor spunea: „Poate că par uneori mai dur, mai flegmatic… Eroare! Sunt un mare timid. Râd greu, sunt un tip cu un puternic simț critic. Când nu-mi place ceva, sufăr. Nu suport să dau teatrului oameni betegi de caracter. Teatrul se joacă din dragoste! Cine a trișat s-a distrus din cauza lipsei unei concepții clare asupra profesiei.“ DVD-ul reprezintă un omagiu adus maestrului.

Dem. Rădulescu

Momente de aur

TVR Media

Comments

comments

Previous:

Lectură pentru… relaxare

Next:

Magia pietrelor și efectele lor

You may also like

Post a new comment