Un aliat pentru dieta ta: bananele

06 November of 2017

Poate ca nu stiai dar bananele sunt un aliat pentru dieta ta, mai ales in perioada mai rece din an, cand nevoie de a manca ceva bun este mult mai intensa. Bananele sunt una dintre cele mai bune surse de vitamina B6, C, potasiu, magneziu si, nu in ultimul rand, fibre.

Vitamina B6 este fundamentala pentru buna functionare a celulei nervoase, iar fibrele sunt esential necesare intr-o dieta sanatoasa, dar si in cursul oricarei cure de slabire, scrie WH Foods.

Desi au statut de fructe exotice, bananele sunt cunoscute si consumate de mai bine de 4000 de ani. Originare din Asia, acestea s-au raspandit in toata zona ecuatoriala. Cu certitudine Alexandru cel Mare, acum mai bine de 2000 de ani a mancat banane, undeva in cursul campaniilor din India si Pakistan.

In 100 de grame de fruct sunt circa 100 de calorii. Toate acestea sunt insa compensate de beneficiile pe care le aduc sanatatii. Aportul de fibre si zaharuri, cu ardere lenta, fac din banane cea mai buna gustare in perioada dietelor pentru scadere in greutate, pentru ca anuleaza senzatia de foame pentru mult timp. Gustul, aroma si textura fac din aceste fructe un mic rasfat.

In ceea ce priveste beneficiile pentru sanatate, dincolo de calorii, vitaminele si mineralele pe care le contin, bananele sunt un pansament gastric natural, care protejeaza impotriva ulcerului. Combinatia dintre banane si lapte reduce semnificativ secretia de acid gastric. Bananele sunt leacul ideal si cand este vorba despre probleme de tranzit intestinal, oricare sunt acestea.

Aportul important de potasiu pe care il aduc organismului, imbunatateste functia inimii. Nu in ultimul rand consumul frecvent de banane, ajuta organismul sa asimileze mai bine calciul. Bananele au un continut ridicat in provitamina A, care protejeaza impotriva afectiunilor cronice, incluzand unele forme de cancer, afectiuni cardiovasculare si diabet.

In concluzie, nu uita ca un aliat pentru dieta ta sunt bananele, aceste fructe minunate, beneficie pentru starea ta de spririt, pentru sanatate si pentru silueta.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Cele mai bune surse de proteine vegetale

Next:

Macesele, medicament natural exceptional

You may also like

Post a new comment