Dacă ne gândim la îngrijirea cât mai naturală a tenului, uleiurile sunt alegerea cea mai potrivită, având beneficii de neegalat.
Integrează-le în rutina de îngrijire dimineața și seara, în funcție de tipul tău de ten, pentru a toni ca și revitaliza, a diminua ridurile accentuate sau pentru a trata acneea. De asemenea, le poți folosi pentru demachierea tenului în doi pași, prin mișcări circulare, de ridicare.
Pasul 1: îndepărtează machiajul cu ajutorul uleiului.
Pasul 2: aplică un gel de curățare.
Uleiul de argan
Este potrivit tenului uscat, matur, care necesită hidratare și emoliere în profunzime. Uleiul de argan poate folosit pentru diminuarea ridurilor și în tratamentul tenului atopic, sensibil. Aplică-l ca ultim pas după crema hidratantă sau amestecă-l cu o cremă de noapte.
Citește și: Cum îngrijim corect pielea uscată
Uleiul de jojoba
Dacă ai tenul gras sau mixt, îți recomand uleiul de jojoba. Acesta este similar sebumului uman secretat de glandele sebacee ale pielii. Are textură nongrasă, fiind confortabil de aplicat chiar și în sezonul cald.
Uleiul de susan
Este bogat în vitaminele E, B și acizi grași, fiind eficient în tratarea tenului cu probleme. Masarea feței cu ulei de susan ajută la hidratarea pielii uscate și descuamate, hrănind în profunzime. Îl poți aplica și pe pielea semiumedă, după duș.
Uleiul de macadamia
Acest ulei este bogat în acizi emolienți, reduce ridurile fine, previne îmbătrânirea prematură a tenului și afecțiunile cutanate. În plus, revigorează pielea stresată și obosită.
Uleiul de migdale dulci
Este bogat în vitamine A, E, B. Din semințele de migdale, prin presare la rece, se obține varianta uleioasă cu proprietăți emoliente, ideală pentru a îngriji și trata pielea. De asemenea, se folosește pentru exfolierea celulelor moarte. Amestecă-l cu mălai sau un scrub fin și bucură-te de exfoliere și hidratare pentru cea mai fină piele.
Citește și: Exfoliante făcute în casă
Uleiul de eucalipt
Similar uleiului din arbore de ceai, uleiul de eucalipt este recunoscut pentru eficiența în cazul tenurilor acneice, eliminând punctele negre sau petele, rezultatul fiind o piele fără imperfecțiuni.
Dacă până acum nu aveai uleiurile în rutina ta de îngrijire, sper că te-am convins să încerci măcar unul dintre ele, mai ales că îngrijirea naturală fără parabeni, conservanți, flalați și alte ingrediente care pot irita este cea mai sigură cale pentru un ten curat, lipsit de probleme.
Articol preluat din revista Ioana, ediția de septembrie 2019, care poate fi citită integral, în format electronic, via Magzter.
Text: Irina Mincă
Sursă foto: iStock
Comments

Previous:
5 pași pentru exfolierea corectă a tenului

Next:
Kiwi, porția ta de vitamina C. Beneficii pentru frumusețe
You may also like
-
05 Aug
Masaj pentru drenaj limfatic
FrumusețeCele mai multe clinici de înfrumusețare, dar și cabinetele terapeutice oferă ședințe de drenaj limfatic. ...
-
02 Oct
Fii frumoasa in sezonul rece. Cele mai sanatoase sfaturi
FrumusețeTrebuie sa fii frumoasa indiferent de vreme, iar sezonul rece este o provocare din acest ...
-
20 Feb
Estée Lauder și povestea cosmeticelor de succes
FrumusețeNumele Estée Lauder este cunoscut în întreaga lume datorită uneia dintre cele mai mari companii ...
-
06 Sep
Tratamente antirid simple și eficiente
FrumusețeRidurile fac parte din realitatea noastră, câteva linii de expresie sunt chiar atrăgătoare, însă dimensiunea ...