Uleiul de jojoba, un miracol pentru frumusețe

10 July of 2019

Uleiul de jojoba, un miracol pentru frumusețe – Ingredientul este foarte prețios pentru îngrijirea pielii, dar și a părului.

Efectele benefice ale uleiului sunt foarte cunoscute: în domeniul cosmetic, el este des folosit pentru că hidratează pielea și este foarte repede abosorbit de către. Uleiul de jojoba poate fi folosit și ca tratament alternativ, pentru că are în compoziția sa substanțe prețioase precum: acid gadoleic (până la 70%), acid erucic (până la 15%), acid oleic (până la 1%), acid palmitic (până la 1%), vitaminele E, A, B și minerale.

Un păr și o piele de invidiat

Celebru prin calitățile sale pentru îngrijirea podoabei capilare, uleiul de jojoba este folosit din timpuri străvechi de către indienii din Papago pentru a avea un păr viguros și strălucitor și pentru a elimina mătreața. Aplicarea lui este la îndemâna oricui: masează pe scalp și pe vârfurile părului o cantitate mică de ulei. El nu are efecte secundare, nu usucă scalpul. Lasă-l să acționeze timp de 
30 de minute, după care 
spală-te cu apă călduță.

În locul cremelor de corp cu multe ingrediente sintetice, poți folosi uleiul de jojoba. El hidratează în profunzime, fără a îngrășa pielea. Împreună cu sarea de mare, are rol de exfoliere. Iar pe timpul verii, te protejează contra razelor ultraviolete.

Datorită conținutului de vitamina A, uleiul de jojoba este recunoscut ca fiind un remediu împotriva îmbătrânirii pielii. În același timp, vitamina A este eficientă pentru întărirea sistemul imunitar.

Vitamina B contracarează diferite boli și tulburări, prevenind chiar și depresia. Uleiul de jojoba stimulează digestia și reduce pofta de mâncare. Administrarea orală nu este recomandată, pentru că sămânța plantei conține o substanță toxică, al cărei efect nu este pe deplin cunoscut. Vitamina E contracarează, la rândul ei, procesul îmbătrânirii premature.

Mască de față cu efect de răcorire

Ingrediente: 3 linguri cu smântână, 2 linguri cu iaurt, 15 picături de ulei de jojoba, 1 gălbenuș

Amestecă toate ingredientele până când obții o pastă 
omogenă. Aplică amestecul pe fața curățată și lasă masca 
să acționeze vreme de 15 minute. Clătește-te apoi cu apă călduță din belșug.

Mască de față pentru un ten hidratat

Ingrediente: 15 picături de ulei de jojoba, ½ avocado

Zdrobește pulpa de avocado și omogenizeaz-o cu uleiul. Aplică amestecul cu degetele, pe fața curățată. După 20 de minute, spală-te cu apă călduță.

Peeling pentru ten

Ingrediente: 1 linguriță cu gel de aloe vera, 1 linguriță cu zahăr, 15 picături de ulei de jojoba. Amestecă toate ingredientele și masează-te pe față cu peelingul. Clătește-te apoi bine.

Peeling pentru corp

Ingrediente: 1 lingură

cu sare de mare, 1 lingură cu coajă rasă de lămâie, 2 linguri cu ulei de jojoba. Aplică peelingul pe corp prin mișcări circulare. După zece minute, clătește-te la duș. Sarea elimină celulele moarte, iar uleiul de jojoba lasă pielea catifelată.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: Irina Stanescu
Sursa foto: pixabay.com/

 

Comments

comments

Previous:

Arta, strategia si psihologia machiajului. De ce ne machiem?

Next:

Cum să organizezi produsele de machiaj

You may also like

Post a new comment