Ulei de jojoba, un aliatul pentru frumuseţe indiferent de vârstă

16 September of 2020

Uleiul de jojoba, care seamănă mai degrabă cu o ceară decât cu un ulei, este foarte asemănător cu sebumul natural al pielii. Află care sunt beneficiile sale și cum se folosește în mod corect.

Este un ulei cosmetic perfect, care nu înfundă porii și poate fi folosit în îngrijirea tuturor tipurilor de ten, inclusiv a celui acneic. Ba chiar are valenţe antiinflamatoare, contribuind astfel la tratarea coșurilor.

Este un demachiant excelent

Hidratează, dar și curăţă foarte bine pielea. Dintr-un singur pas poţi îndepărta machiajul, chiar și pe cel rezistent, și catifela pielea.

Este bun pentru acnee

Nu lasă senzaţia de gras, ajută la reglarea producţiei de sebum și redă confortul tenului iritat. Studiile arată că reduce inflamaţia în cazul acneei, rozaceei sau eczemelor.

Citește și: Cum să previ eficient acneea

Hidratează părul

Îmbracă firul de păr într-un strat fin, îl protejează și îi redă supleţea. Este un ajutor bine-venit pentru părul subţire și fragil.

Are efect antirid

Se absoarbe foarte ușor și hrănește pielea deshidratată, îngrijește perfect zonele gâtului și decolteului. Îl poţi folosi și pentru a estompa ridurile din jurul ochilor și pentru revitalizarea tenului obosit.

Oferă protecţie anti-UV

Uleiul de jojoba conţine SPF 4 în mod natural și poate fi folosit pentru hidratarea corpului și protecţia lui în fiecare zi. Bogat în vitaminele B și E, are proprietăţi antioxidante, care protejează în plus pielea de poluare și soare.

Tratează buzele

Uscăciunea buzelor este rapid remediată de acest ulei. Fără parfum, uleiul de jojoba redă buzelor catifelarea după doar 2-3 aplicări.

Dă forţă altor ingrediente

Inclus în rutina zilnică (2-3 picături în crema de zi sau seară), ajută alte produse să fie mai eficiente. Cercetările arată că asocierea uleiului de jojoba cu ingrediente antiîmbătrânire, cum ar fi retinol sau vitamina C, este un avantaj. El va susţine aceste ingrediente să își îndeplinească rolul mai bine și diminuează reacţiile adverse (iritarea provocată de retinol, spre exemplu).

Citește și: 6 mituri despre retinol și adevărul din spatele lor

Text: Luminița Tăbăran/ Sursă foto: 123rf

Comments

comments

porii tenului, femeie frumoasa, pistruri, tenul frumos

Previous:

7 soluții care te pot ajuta să minimizezi porii tenului

tratamente pentru cicatrici, femeie care s euita in oglinda, femeie cu prosop pe cap

Next:

Tratamente eficiente pentru cicatrici

You may also like

Post a new comment