Turism balneoclimateric – Bad Oeynhausen

09 February of 2012

Foto: Cristian Niculescu

Spa, relaxare, promenadă, aer curat, ape cu proprietăți curative și tratamente diverse…

Renania de Nord-Westfalia este cel mai vestic land german și cel mai dens populat, cu o importantă concentrare urbană. În regiune s-au dezvoltat orașe mari, precum: Dortmund, Bochum, Duisburg, Bonn (fostă capitală), Köln sau Düsseldorf. Din districtul Minden-Lübbecke face parte și frumosul orășel-spa Bad Oeynhausen.


Definiție a relaxării

Stațiunea, cunoscută datorită apelor sale termale, oferă turiștilor posibilitatea de a petrece timpul urmărind spectacole de teatru, savurând delicatese gastronomice în restaurante cu specific variat și profitând de zonele largi destinate promenadei. Totodată, în centre de recuperare și tratament pot fi efectuate proceduri terapeutice, masaj, saună și examene medicale complete.

Foto: Cristian Niculescu

Întreaga localitate pare a fi fost dezvoltată de la început cu scopul de a relaxa trupul și de a oferi sufletului încântare.
Bad Oeynhausen surprinde prin aerul curat, liniștea binefăcătoare, bogăția ve­ge­tației și curățenia exemplară.
Casele cochete și frumos întreținute sunt despărțite doar de joase gărdulețe naturale. Localitatea deține bogate suprafețe împădurite, iar parcul aflat în centrul stațiunii – Kurpark –, în traducere „parc pentru tratament”, găzduiește în incinta sa centrele terapeutice și clădirea impresionantă a Teatrului de Varietăți GOP.

Foto: Cristian Niculescu

Timp liber
Pentru a oferi permanent activități culturale și de recreere celor ajunși aici, Bad Oeynhausen este pregătit indiferent de anotimp. Orașul găzduiește două muzee, unul de artă populară și altul dedicat lumii basmelor și legendelor ce deține aproape 15.000 de volume cu povești.
În zona pietonală, turiștii pot cumpăra cadouri celor dragi din magazine specializate ori se pot opri pentru a savura un ceai cald, o cafea sau o prăjitură delicioasă.
La ieșirea din oraș există și un mall spațios și divers, intitulat Werrepark.
Teatrul de Varietăți GOP oferă spectacole live, delicii culinare, dans și relaxare, organizând de asemenea, pentru cei inte­resați, nunți, festivități familiale și evenimente corporative.
Aqua Magica este un parc al cărui punct de atracție îl reprezintă fântâna cu apă termală, sub formă de crater.

Foto: Cristian Niculescu

Bad Oeynhausen este o stațiune liniștită, un spațiu natural perfect conservat, o localitate formată cu precădere din case de 1-2 etaje cu grădini frumoase și largi, o regiune în care verdele frunzelor predomină chiar și în anotimpul rece, iar aerul curat și apa cu proprietăți terapeutice atrag turiștii dornici să pună pe primul plan relaxarea în perioada concediului.
În Bad Oeynhausen se practică cu succes turismul medical, pentru copiii cu mal­formații cardiace activând aici unul dintre cei mai buni specialiști din lume, doctorul român Eugen Săndică.

Text: Cristian Niculescu

Mai multe informații în nr.4 al revistei Ioana

Comments

comments

Previous:

Iarnă în Apuseni – Țara Moților

Next:

Oradea, orașul cu palate

You may also like

Post a new comment