Tu știi (de ce) să înoți? – Nimic nu se asortează mai bine cu vara decât o bălăceală fie iarna, fie vara, in locul potrivit, la bazin sau la mare, la piscina sau in lac. Așa că profită de apa din piscină și înoată pentru a obține beneficii incredibile pentru sănătatea ta.
Experții spun că o oră de înot este echivalentă cu 150 de minute de exerciții susținute sau cu 60 de minute de alergat, dar fără eventualele probleme cauzate de acesta. Această activitate sportivă, iubită deopotrivă de copii și adulți, tonifică musculatura, modelează armonios corpul și încetinește procesul de îmbătrânire.
1. Îți lucrează musculatura Grațioasele mișcări de înot, indiferent de stilul adoptat, antrenează toți mușchii corpului, crescându-ți rezistența la efort. În plus, practicat în mod constant, sportul acvatic te scapă de dureri de tot felul.
2. Reglează mecanisme interne Efortul depus nu stresează organismul, iar astfel, inima și plămânii își capătă porția de sănătate. Studiile medicale atestă că înotătorii (amatori sau profesioniști) au un risc mai scăzut de moarte prematură față de cei care nu fac acest sport, iar doctorii susțin că înotul scade presiunea arterială și reglează glicemia. Persoanelor afectate de artrită, care au anumite dezabilități fizice ori care suferă de diverse boli în cazul cărora este contraindicat efortul fizic le este recomandat de către specialiști să înoate. În plus, umiditatea din sălile cu piscină ajută foarte mult bolnavii de astm, dar contribuie și exercițiile de respirație, care măresc capacitatea plămânilor de a înmagazina oxigen. Cu toate acestea, cercetări recente au arătat că substanțele chimice folosite pentru curățarea apei din bazin cresc riscul pentru astmatici și de aceea este recomandat să frecventeze piscine cu apă sărată.
3. Slăbește Înotul este o modalitate perfectă pentru a arde calorii. De exemplu, o persoană care are 70 de kilograme topește aproximativ 423 de calorii într-o oră dacă înoată fără a depune un efort mare și poate ajunge la 715 calorii dacă înoată viguros.
4. Îmbunătățește somnul Un studiu a scos la iveală că persoanele care suferă de insomnie au simțit o modificare în bine în calitatea somnului după ce au practicat acest sport în mod constant.
5 Scade nivelul de stres O echipă de profesori din Taiwan a realizat o cercetare pe un grup de 101 persoane, din care 44 susțineau că au stări depresive. După doar o ședință de înot, doar opt din cei afectați au declarat că se mai simt anxioși.
6. Nu necesită un buget mare Spre deosebire de alte sporturi, înotul nu este costisitor. Ai nevoie de un abonament lunar și de un costum de baie.
7. Exerciții fără transpirație Datorită apei răcoritoare, nu vei transpira ca în alte sporturi.
Citeste si:
- Salinoterapia sau terapia cu sare
- Fitness în apă: sănătate și frumusețe
- 5 obiceiuri care pot fi foarte nocive pentru corpul tău pe termen lung
Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/
Comments

Previous:
Dezvoltarea masei musculare în sezonul rece – aparate de fitness, regim și antrenamente

Next:
Mereu flexibilă. Cateva sfaturi de care merita sa tii cont!
You may also like
-
09 Mar
Modul în care sportul crește imunitatea
FitnessExercițiile ajută sau împiedică capacitatea corpului nostru de a combate infecțiile? Depinde. În contextul noului ...
-
26 Jun
Bagua – arta marțială din munții Wudang
FitnessBagua zhang este palma celor opt trigrame, arta marțială care te învață să calci pe ...
-
25 Jul
Cele 7 reguli importante când fugi în tandem
FitnessCELE 7 reguli importante când fugi în tandem – Imaginează-ți că ți-ai dat întâlnire cu ...
-
15 Sep
Îmbătrânirea, nimic mai natural. Fii în formă la orice vârstă
FitnessNimic nu este mai natural decât îmbătrânirea și, cu puțin noroc, putem avea șansa de ...