Tu cum te îmbraci pe caniculă? Greșelile vestimentare pe care le fac aproape toate femeile

21 July of 2017

Multe părți din lume se confruntă chiar în aceste momente cu valuri de căldură, iar meteorologii nu au vești bune nici pentru România. Vor mai urma și la noi episoade caniculare. În acest context, este important să știm cum să ne punem la adăpost și, mai ales, cum să ne îmbrăcăm, pentru un minimum de confort.

Iată care sunt cele 5 greșeli vestimentare de evitat pe timp de caniculă:

Încălțările care nu lasă piciorul să respire

Este crucial ca picioarele sa fie bine aerisite, pentru că sunt cele care, în multe situații, reglează temperatura corpului. Tocmai de aceea, evită încălțările din pânză groasă sau piele, când vezi că afară termometrele indică peste 35 de grade. Includem aici mai ales pantofii sport sau tenișii. Optează în schimb pentru astfel de sandale, foarte la modă în această vară și practice, în același timp. Le poți alege pe cele care descoperă întreg piciorul sau poți opta pentru modelele cu vedere doar la călcâie sau la degete. Toate sunt potrivite pentru zilele caniculare de vară.

Hainele din materiale sintetice

O altă greșeală pe care o fac majoritatea femeilor pe timp de caniculă este alegerea unor haine din materiale sintetice. Evită-le pe cât posibil, pentru că nu asigură o bună ventilație a corpului și nu îi permit organismului să se răcorească. Ba dimpotrivă, unele dintre ele creează un adevărat efect de seră.

Bumbacul și mătasea sunt cele mai potrivite atunci când indicele de confort termic sare de 80 de unități. La fel și inul, foarte popular mai ales printre vedetele cinematografiei.

Dacă nu ai altă soluție, poți opta pentru materiale semi-sintetice – viscoza sau celofibra. Se comporta foarte bine la temperaturi extreme, protejează corpul și sunt plăcute la atingere.

Hainele mulate

Hainele mulate sunt o altă greșeală frecventă pe timp de caniculă. La fel ca materialele sintetice, nici acestea nu lasă trupul să respire. Hainele largi, chiar mai mari cu un număr, și fluide oferă ventilația optimă pe timp de vară. Este minunat când simți o adiere oricât de mică de vânt printr-o bluză largă, din mătase, nu?

Hainele foarte groase

Evită hainele din materiale foarte groase, precum cele din jeans sau bumbac foarte gros, și fă loc în garderoba ta rochiilor vaporoase de vară, fustelor și pantalonilor scurți.

Hainele cu mâneci lungi

Hainele cu mânecile lungi sau pantalonii până în pământ, cu excepția celor largi, din in, trebuie evitați. În cazul în care canicula vine la pachet și cu o umiditate atmosferică crescută, acest tip de haine se vor îmbiba repede cu transpirație și îți vor da o stare de disconfort accentuată.

Dacă, în schimb, meteorologii prognozează un val de caniculă uscată, poți opta și pentru o bluză cu mânecile lungi, însă neapărat din mătase, bumbac sau in. Acestea te vor proteja și de arsuri solare, în caz că ești nevoită să umbli mult pe afară.

Tu ce metode folosești în lupta cu canicula?

 

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Comments

comments

Previous:

Rochii elegante mărimi mari pe care poţi să le porţi la nuntă

parfumuri originale

Next:

4 diferențe majore între parfumurile ieftine și cele de calitate

You may also like

Post a new comment